Av alla de poäng som Sirius tagit denna Elitseriesäsong hemma på Studenternas här i Uppsala, har de skett genom ett oavgjort resultat. Kvällens match utgjorde inget undantag utan slutade också den oavgjord med 2-2.
  Lagen låg innan matchen på samma poäng och det märktes också på planen att det var ett jämnt motstånd lagen emellan. Jag tycker att Ljusdal fick föra bollen mer i första halvlek vilket också ledde till deras ledningsmål redan i 5:e minuten genom Kalle Mårtensson. Detta pågick ända tills Sirius kvitteringsmål i den 16:e minuten på hörna via Klas Nordström. Kanske var det just också på grund av att det var just på hörna (ett moment som Sirius tidigare haft dålig utdelning på) som gjorde att laget tände till och övertog rollen med att föra spelet. Hur som helst förblev resterande delen av halvleken mållös och man gick in i halvtidsvila med resultatet 1-1. Att nämnas är dock att Sirius inte slarvade lika mycket i försvaret genom bolltapp som man gjorde mot Broberg i lördags under första halvlek.

Andra halvleken började med en straff för Sirius del i den 50:e minuten, en straff som Pierre Roos skjuter i mål vilket också ger Sirius ledningen med 2-1. Kort därefter kvitterar dock Ljusdal till 2-2 i matchminut 58:a genom Daniel Rexin på pass av Tobias Björklund. Efter Ljusdals kvitteringsmål tappar matchen sin fart totalt. Sirius har dock störst bollinnehav men skapar inte mycket och på de chanser man skapar, så saknas effektiviteten och marginalerna. I slutskedet av andra halvleken vände man också hem väldigt mycket i Sirius vilket inte möttes med särskilt stor entusiasm av hemmapubliken. Annars skedde inte så mycket mer förutom en rejäl domartabbe där Sirius skulle haft hörna och en farligare målchans signerad Sirius' Robin Olsson.

Kimmo blev utvald till matchens Blåställ vilket var rättvist då han storspelade i mål under hela matchen, just ett utav Ljusdals mål kom efter en räddningsparad av Kimmo, men på returen hade han ingen chans. Samtidigt debuterade Johan Andersson i kvällens match efter att ha varit skadad en längre tid och så saknades Max Eriksson i Sirius på grund av det lindrigare matchstraffet han ådrog sig i lördagens match mot Broberg.   
  Nu har Sirius mött alla lag i denna års upplaga av Elitserien och härnäst väntar Villa Lidköping på bortaplan innan grabbarna får fira Jul och sedan ladda om för annandagsbandyn mot Hammarby på Zinken.

Hörs vi inte innan eller efter Villa-matchen vill jag passa på att önska er en riktigt God, samt BlåSvart Jul...