Långbollarnas tid, så kan man beskriva de första 10-20 minuterna av kvällens match. Två lag på planen, rätt så lika till spelet med målvakter som lekte kasta boll med varandra. Detta berodde i och för sig på grund av Uppsalas väder, som bjöd på både lättare och tyngre snöfall för att sedan avta helt och hållet ett tag, något som gjorde isen svårspelad. Trots bristen på bra spelad bandy i detta läge var det en lite lätt humoristisk syn, samtidigt som vi fick ta del av Kimmos kvalitativa långkast. Det var också just i ett av lägena då snöfallet avtog som spelet förändrades och man började spela fram bollen längs med isen istället.
   Det är Broberg som tar ledningen i den första halvleken i och med att Jonas Nygren i Broberg gör mål på hörna. Broberg gör också matchens andra mål innan Sirius kan reducera till 1-2 i matchens 33:e minut. Sedan finns det inte så mycket mer att säga om den första halvleken där Broberg låg i framkant den större delen, förutom att Sirius tyvärr slarvade i försvaret genom att ge bort en del bollar.

Andra halvleken börjar bra för Sirius del då Ilja kvitterar till 2-2 efter tre minuters spel på hörna. Broberg är dock snabba med att svara och återtar ledningen exakt fem minuter senare i matchens 53:e minut till 2-3. Men två minuter senare kommer matchens snyggaste mål som också leder till kvittering och 3-3. Det är Sirius Viktor Lundberg som en bit in på egen planhalva får till en perfekt båge på sitt frislag, vilket gör att bollen kan segla ner tryggt bakom Brobergs Dennis Wasberg i mål. Tio minuter senare återtar dock Broberg ledningen i och med ett 3-4 mål innan Sirius ännu en gång kan kvittera då Klasse slår in returen på en hörna, samt även ta ledningen i den 74:e minuten genom Niklas Hellqvist på ytterligare en hörna. Sirius tredje hörnmål för kvällen. 
  Efter Sirius ledningsmål har hemmalaget tyvärr inte marginalerna på sin sida och istället för ett 6-4 mål är det ett kvitteringsmål av Broberg som kommer som matchens sista mål i den 84:e minuten.

Sirius spelade på bra i andra halvlek och visade en glöd och kämparglädje som jag inte sett på länge under lagets hemmamatcher. Istället för att gå ner sig som man brukar och tappa fokus, samlade grabbarna sig och började om på nytt. Att vi sedan inte kan få in det där 6-4 målet känns bara jobbigt. Sirius förtjänade en tvåpoängare, likaså de 505 som kommit ner till Studenternas för kvällens match. Trots den skygga summan åskådare hördes vi bra både inledningsvis i första halvlek och under andra halvlek då trycket på läktarplats var riktigt härligt. 
  Att nämnas är att kvällens match bjöd på ovanligt många utvisningar (7-4). Samt att Max Eriksson tilldömdes ett lindrigare matchstraff i och med situationen då han fick sin tredje utvisning.

För Sirius väntar nu Ljusdal hemma på onsdag den 18 december. Förhoppningsvis tar vi då första hemmavinsten, för den drömmen lever efter kvällens match än vidare.