Kvällens match står alltså mellan Sirius som gjort allt för att undvika ett kval och Tillberga som gjort allt för att få spela ett. Ett Elitserielag som kämpar om att få stanna kvar mot ett Allsvenskt lag som istället kämpar om att få ta sig upp. I de möten man gjort tidigare i seriespel lagen i mellan har Sirius vunnit alla förutom två. Men under mötet på försäsongen var det Sirius som föll mot kvällens konkurrenter med klara 11-2.

Medan Sirius kommer med ett blandat resultat i ryggen, där ibland dock med vinst både mot Västerås och det stundande motståndarlaget Kalix, kommer Tillberga med åtta vinster till kvällens möte. Senaste förlusten kom i Januari i och med bortamötet mot Haparanda där man förlorade med 8-4. 

I kväll tror jag att Viktor Broberg fortsättningsvis kommer att spela en stor roll, samtidigt som jag förlitar mig på att det kommer finnas ett större lugn i laget än vad det gjorde i det förra kvalet. Förhoppningsvis kommer det att leda till bättre beslut och ett mera genomtänkt spel ute på isen. Spelare som Sirius måste hålla större koll på är målgörarna Robin Andersson som är Tillbergas mycket duktiga junior samt den nästan 10 år äldre Mattias Rydberg-Skarps. Tillsammans har de gjort 63 mål i Allsvenskan denna säsong. Tre av Tillbergas främsta framspelare som man också måste se upp med i kväll är Hammarbäck, Barklund och Östling. 

Får BlåSvart koll på sitt eget spel och dessa spelare tror jag att de kommer att gå segrande ur kvällens match och bli ett steg närmare ett nytt Elitseriekontrakt.