Imorgon lördag ställs uppsalalaget mot Broberg i den femte omgången av årets elitserie – ett Broberg som plockat fyra poäng av sex möjliga (matchen mot Bollnäs blev framflyttad till den 25:e).
Senaste gången lagen möttes var under försäsongen i Chamions Cup i Edsbyn. Den gången föll Sirius tungt med 5-9, men de blåsvarta spelarna var långt ifrån nöjda med insatsen i matchen.

-       Jaha, då har man gjort sin sämsta match i blåsvart. Vilken jäkla plattmatch, skrev Patrik Johansson på Twitter efter matchen (@siriusfyran).

I den senaste matchen hemma mot Edsbyn hade uppsalalaget en fantastisk chans att plocka med sig både en och två pinnar, men Anders Svensson var suverän i edsbymålet och Sirius utökade sin negativa svit till fyra matcher utan vinst.

-       Idag förtjänade vi poäng, ett stort steg framåt. Vi har bra tryck mot Edsbyns mål den sista kvarten men Svensson var bra och Byn effektiva, twittrade återigen Patrik Johansson efter matchen.

Sirius börjar se ljuset i tunneln efter en tung inledning, och kanske är det mot just Broberg det är menat att vända. Broberg har trots allt inte plockat en enda poäng på Studenternas sedan den 6:e januari 2008.