Sirius måste ta poäng och helst av allt vinna resterande matcher om man ens ska ha en chans att undvika kvalet. Men med motståndare som Edsbyn och Västerås kvar, samt det facit vi fått ifrån tidigare spelade matcher denna säsong har grabbarna en svår och nästintill omöjlig uppgift framför sig.

Närmaste mötet är alltså dagens möte mot GAIS. Ett lag som endast ligger två placeringar över BlåSvart och som behöver vinna denna match lika mycket som Sirius gör. GAIS säsong i Elitserien har resulterat i tre vinster, tre oavgjorda och 13 förluster. Bland de oavgjorda resultaten har SAIK och Edsbyn stått som motståndare och i en av GAIS vinster har det varit Sirius (5-2). Resultaten målmässigt har dock varit väldigt jämna och högst antal insläppta mål är sju. Dessa sju mål släpptes in mot Kungälv, som BlåSvart mötte i fredags (Förlust 6-1).
  GAIS har inför dagens match tre förluster bakom sig, Sirius sex. Det kommer alltså att bli en jämn match på Studan och kollar man på ovanstående fakta har GAIS en liten fördel inför mötet. Jag hoppas dock att vi möts av ett Sirius med en revanschlust efter fredagens förlust som lämnade mycket frustration hos laget samtidigt som jag också hoppas att Sirius äntligen lyckas sätta chanserna som de skapar och har marginalerna på deras sida. För endast då har BlåSvart chansen att vinna.