7. IK Sirius Bandy

Fjolårsplacering: 7:a
Hemmaarena: Studenternas
Premiär: Sandviken (h)
 
Nyförvärv
Per-Johan Wikström (Broberg), Patrik Johansson (Kungälv), Kalle Spjuth (Hammarby)
 
Spelarförluster
Håkan Kyller, Viktor Broberg, Göran Rosendahl (slutar)

Spelarprofiler

Defensiv matchvinnare: Jakob Säleby
 
Speldirigenten: Andreas Eskhult
 
Offensiv matchvinnare: Christian Mickelsson (bilden)
 
Talangen: Andreas Wängelin

Johann Bernövall, Sirius-redaktionen, om lagets chanser kommande säsong

Johann tippar Elitserien SvenskaFans.com tippar Elitserien
1 Sandviken  
2 Hammarby  
3 Villa-Lidköping  
4 Bollnäs  
5 Broberg  
6 Sirius  
7 Västerås 7 Sirius
8 Edsbyn 8 Västerås
9 Vänersborg 9 Vetlanda
10 Vetlanda 10 Tillberga
11 Haparanda 11 Haparanda
12 Tillberga 12 Vänersborg
13 Kungälv 13 Kungälv
14 Boltic 14 Boltic

Du tippar Sirius som sexa, varför det?
- För det första måste det sägas att Elitserien känns ruskigt svårtippad och jämn i år. Men jag tror och hoppas på slutspel eftersom vi dels har behållit de flesta nyckelspelare (minus Rosendahl och Kyller som båda slutat) från fjolåret samt gjort tre riktigt fina, offensiva förstärkningar i form av Per Johan Vikström (Broberg), Patrik Johansson (Kungälv) och Kalle Spjuth (Bajen). Vad som håller oss ifrån topp 4, vilket så klart är förhoppningen och ingen omöjlighet med rätta flytet, är vår relativt tunna trupp och att defensiven känns lite osäker på grund av de positionsbyten som skett eftersom libero-klippan Håkan Kyller lagt skridskorna på hyllan.
 
Hur ser du på resten av Elitserien?
- Som sagt, en mycket stark och svårtippad Elitserie med, som jag ser det 8 lag som slåss om de åtråvärda topp 4-placeringarna. Nykomlingarna känns dessutom betydligt starkare än förra året om man tittar till rutin i truppen och hur de sett ut på försäsongen. En otroligt kul och oviss säsong väntar.
 
Vad talar för Sirius denna säsong?
- Som jag var inne på tidigare - tre välscoutade nyförvärv som alla verkar passa in bra i Sirius mentalitet med långsiktigt tänk. Alla tre har åldern på sin sida och det är svårt att inte drömma lite våta drömmar om anfallsduon Mickelsson / Spjuth - kan bli en av vinterns hetaste. Annars tycker jag det är bra med kontinuiteten som råder på både ledar och tränarsidan - det finns en tydlig vision och idé som nu går in på sitt fjärde år.
 
Vad talar emot Sirius denna säsong?
- Skadekänsligheten som kommer den relativt tunna truppen samt att vår defensiv vilar mycket på att de rockader som skett i och med Kyllers avhopp blir lyckosamma. Håller kaptenen och legenden Pierre Roos för ett år till? Jag hoppas det. Vårt ruskigt tuffa spelprogram de första 6 omgångarna är också något som oroar , framförallt om skadan som Niklas Hellkvist drog på sig i World Cup är allvarlig. Han är viktig.
Försäsongen har varit blandad och även om två segrar mot VSK har värmt ett supporterhjärta så har en del tveksamma insatser oroat desto mer.
 
Vem ska vi hålla ögonen på i ditt lag denna säsong?
- Per Johan Vikström! Ett mycket intressant namn som ser ut att kunna bidra med nya dimensioner till det blåsvarta spelet.
Annars är junioren Måns Berglund som hämtats från VSK ett mycket intressant namn som imponerat i diverse juniorlandslag. Ska bli kul att se om han får några chanser i A-truppen.
 
Slutligen, vad tror du om premiärmatchen mot Sandviken?
- Hjärnan säger att det blir otroligt tufft men hjärtat säger att det blir 5000 pers på Studan, gnistrande solsken och seger med 6-5.

SvenskaFans.com kommenterar Sirius

Sirius har etablerat sig som ett starkt slutspelslag sedan succésäsongen 2008/2009. Förra året blev det en sjundeplats och ut i kvartsfinalen, men med bra förstärkningar så finns det förutsättningar för de blåsvarta att upprepa framgången från 08/09. Stommen i laget har spelats samman länge och med nya spetsar som Patrik Johansson och Kalle Spjuth så har Sirius en mycket intressant spelartrupp. Det som troligen håller Sirius från semifinal är att minst fyra lag ser starkare ut, men hur mycket kommer Sirius skrälla i år?