Trots vinsten var det Nässjö som inledde målgörandet på Studenternas. Redan efter tre minuter hittar Patrik Styrbjörn till Oskar Henriksson som genom ett långskott slår in bollen bakom Kimmo i mål. Sirius ser dock starka ut och replikerar med en kvittering bara åtta minuter senare. Målet blir Brobergs första för kvällen. Målet som följer är ytterligare ett Nässjömål och kommer på hörna via Fredrik Forsbergs klubba. Det första av fyra hörnmål från Nässjös håll i matchen. Än så länge är det jämnt mellan lagen. Nässjö håller ett tätt försvar och är snabba när man ställer om med flera individuella spelare som sticker upp längs långsidorna. Återigen är det Sirius som kvitterar också här liksom föregående mål på hörna. Denna gång är det Niklas Hellqvist som får till en kanonträff och kan slå in den bakom Solebris-Andersson i Nässjös mål. 

I och med Hellqvist 2-2 mål höjer hemmalaget tempo och visar att de faktiskt är det bättre laget. Sirius gör både 3-2 genom Joel Wigren och 4-2 genom ett läckert nummer av Daniel Sandberg innan domare Roland Fager blåser av för halvtidsvila. Att nämnas är att Sandbergs mål gjordes med en man mindre från Sirius på isen, då den tidigare målgöraren Hellqvist satt på utvisningsbänken.

Sirius börjar andra halvlek med att utöka sin ledning till 5-2 i den 51:a matchminuten genom Ilja Grachevs skott i bortre bakom Solebris-Andersson. På tio minuter reducerar dock Nässjö två gånger till 5-4. Ungefär tre minuter senare väljer Gabrielsson att ta en timeout efter ytterligare en kvitteringsmöjlighet för Nässjö. Timeouten lönar sig och nu var det dags för Brobergs andra och tredje mål. I den 67:e minuten kommer det första efter en framspelning av Grachev och ytterligare tre minuter senare det andra i den 70:e på pass av Klas Nordström. Att vi har en rutinerad och säker spelare i Broberg är inget att snacka om. 

Dock får vi åter se ett prov på att underbart är kort och Nässjö reducerar återigen två gånger till 7-6. Bägge mål på hörnor och dessa två följande på varandra med bara någon minuts mellanrum. Två upphämtningar av Nässjö som har gjort att jag aldrig mer kommer att tänka tanken 'betryggande ledning' igen. Nu vann i och för sig Sirius i alla fall, men den där extra hjärtklappningen hade vi inte behövt. Sirius hade också chansen att ta en 8-4 ledning några minuter innan och på så sätt stänga matchen, men istället tilläts Nässjö alltså att komma ikapp.

Efter matchen ropade Hellqvist upp till läktarplats att 'Det var lugnt' med ett leende på läpparna. Med sig till morgondagens match hoppas jag att man tar med sig det, leendet, känslan av vinsten. Men också lärdomen av att inte slappna av för tidigt.