Sirius skulle under onsdagen få möta ett Kalix som imponerat under de inledande omgångarna i Elitserien. Man har i Kalix inlett säsongen med tre stycken 4-3 vinster, sviten bröts dock i och med matchen innan mötet med Sirius då man föll mot Broberg med 6-3. 

Sirius själva kom upp till Kalix med den starka upphämtningen mot Ljusdal veckan tidigare i ryggen. I truppen hade en Patrik avlöst en annan då Putte fick snöra på skridskorna och Eidenert fick vila, men den största förändringen var ändå målvaktsbytet. Gustav Holmgren vår Blåsvarta 19-åriga andremålvakt fick kliva fram och ta över Kimmos plats i Siriusmålet då Kimmo tidigare under veckan brutit fingret under träning. Något som Gustav gjorde med bravur.

Inledningsvis var matchen mycket jämn de båda lagen emellan och det skapades lägen från båda hållen. Sirius är dock det lag som tar ledningen via en hörna i den 22:a matchminuten. Det är Jakob Jenefeldt som äntligen sätter en av Sirius många varianter bakom Björn Hellman i Kalixmålet.

Kalix kvitterar dock relativt snabbt. För i den 31:a minuten är nämligen Erik Olovsson framme och stänker in 1-1 bakom en skymd Gustav. Sirius replikerar dock ännu snabbare och fem minuter efter Kalix kvittering kommer 1-2 målet som också skulle komma att bli matchens sista. Det är Jimmy Lindgren som gör målet efter en retur som Hellman i Kalixmålet lämnat. 

I den andra halvleken ligger Kalix högt uppe mot Sirius försvar och pressar något som fortsätter kontinuerligt under resten av matchen. Sirius håller dock en god offensiv och lyckas avvärja Kalix försök till kvittering gång på gång. 

Gustav Holmgren gör en fantastisk match mot Kalix och det visade han inte minst i matchens sista minut då han räddar Jimmy Berglunds straff. Nu på lördag spelas säsongens tredje hemmamatch mot IFK Vänersborg, det lag som Gustav stod mot under förra året då Kimmo var på landslagsuppdrag för Finland. Matchen slutade med en större förlust för Sirius del och till Sirius bandy säger Gustav att han är riktigt revanschsugen.

Jag själv tycker att det ska bli riktigt kul att få se Gustav igen i Siriusmålet på lördag på Studenternas och hoppas att vi ses där!