Äntligen, äntligen tog vi den där efterlängtade segern och det med besked. För även om det inte var en överkörnings- eller dubbelsiffrigseger mot Kalix idag, så står det fyra olika namn i målprotokollet. Pierre Roos, Robin Olsson, Daniel Sandberg och Klas Nordström fick i samma ordning de nämns göra varsitt mål för Sirius och därmed också ta Sirius till sin första seger för säsongen.

I den första halvleken var det inte så mycket mer som hände än att bägge lagen fick göra varsitt mål på hörna, Kalix gjorde sitt mål via hörnreturen som skapades efter att bollen träffats av en Siriusspelare. I och med Sirius hörnmål genom Pierre Roos har Sirius förhoppningsvis brutit den mörka hörnförbannelse som vilat över laget den här säsongen. Kalix gjorde det första målet i den 11:e minuten och Sirius följde upp och kvitterade i den 14:e, därefter blev det en i bandyögon rätt så trist fortsättning på första halvlek då bägge lag fokuserade på att hålla en god defensiv.  
  I den andra halvleken höjdes tempot och Sirius var först med att göra mål och därmed ta ledningen för första gången i kvällens match. Målet kom i den 62:a minuten och signerades Robin Olsson som också stod som Sirius bäste spelare under kvällen med fina framspel och soloåkningar. Simon Viklund kvitterar dock till 2-2 för Kalix drygt 10 minuter senare som i och med detta mål börjar pressa på Sirius något. Men Sirius klarar pressen denna gång och tar för andra gången ledningen via Daniel Sandbergs mål till 2-3 efter framspel av Robin Olsson i matchens 80:e minut. Det är också Olsson som står för framspelet till Klas Nordström i den 85:e minuten och utökningen till 2-4 för Sirius.

Att nämnas är att Olle Gabrielsson redan i den 57:e matchminuten, då Klasse utvisats bara några minuter tidigare, valde att ta en time-out för att samla ihop grabbarna i laget. Något som tydligen blev lyckat i och med Robins mål fem minuter senare. Fortsättningsvis gäller det dock för Sirius att ta vara på de gånger vi har en man mer på planen eller som i föregående match två. 
  Men just det är något som jag tycker vi lägger till morgondagens tankar, för nu tänker jag njuta av Sirius första seger och hoppas att grabbarna gör detsamma, samtidigt som en längre tids "vila" väntar för dem i och med landslagsuppehållet.