Idag räckte inte Sirius till, trots att jag kände mig mycket optimistisk till denna match, så räckte Sirius helt enkelt inte till idag. Första halvleken gav mig dock hopp om att det kanske ändå skulle gå vägen i andra trots underläget med 1-3. Ett halvtidsresultat som åtminstone jag inte tycker var rättvist, det skulle i så fall varit om det stod lika istället. I de första minuterna pressade Vänersborg på bra men sedan vände Sirius om, trots detta var det ändå gästerna som kunde ta ledningen i den sjätte minuten. Målet i sig kom dock först efter ett par kanonräddningar av Kimmo innan Alexander Zitouni slutligen fick in bollen i målet.   
  Sirius kvitterade sedan i den 26:e minuten genom Ted Wiklund till 1-1, men endast två minuter senare tilldöms Vänersborg straff vilket skapade stora protester ifrån Sirius spelare och fans på läktaren. Det var dock inte första gången man fick höra protester ifrån läktarplats eller våra spelare ute på planen i denna match och trots det att jag blivit lärd att domaren dömer... Så kan jag inget annat än undra om inte domaren spelade i Vänersborg under matchens första halvtimme? För visst, det har varit protester i matcher tidigare, men detta var första gången på riktigt länge som läktaren på Studenternas riktigt kokade med missnöje på grund av domarens avblåsningar samt bristen på avblåsningar.  

I andra halvlek utökar Vänersborg sin ledning med 1-3 till 1-5 på tio minuter, första målet med två man mindre på plan. Matchen blir då helt och hållet Vänersborgs som drar ifrån Sirius och nätar bollen gång efter gång bakom en mycket frustrerad Kimmo i mål. Det märks på grabbarna att dem är trötta på det här nu. Sirius tappar helt och hållet efter Vänersborgs utökning och det är gästerna som för boll. Man lyckas trots det få in ett tröstmål i den 89:e minuten genom Joel Wigren, men gästerna vinner som sagt var den andra halvleken samt matchen vilket de gör rättvist.

Grabbarna i laget är trötta på det här nu, publiken med som liksom i den förra hemmamatchen började gå innan slutsignalen kom ifrån domaren. Kudos dock till fantastiska Västra Sidan som återigen sjöng "Sirius vi ger aldrig upp" för grabbarna ända ifrån den 72:a minuten tills den siste Siriusspelare lämnat isen. Nu återstår det för Olle att tillsammans med laget hitta en lösning inför kommande bortamatch mot Kalix på söndag och jobba vidare ordentligt på denna under landslagsuppehållet som följer efteråt.

Drömmen om första hemmavinsten kvarstår och kanske kommer första vinsten i sig på söndag mot Kalix? Kom igen nu Sirius. Svart och Blå, Kämpa På...