Den förra gången som lagen möttes och Gustav Holmgren stod i kassen under sin Elitseriedebut slutade matchen 2-12 till Vänersborg. Under lördagen möttes de igen, med ett Sirius sugna på revansch och då främst med just 19-åriga Holmgren i spetsen. Det var också Gustav som skulle komma att bli matchens Blåställ efter fulltid för igår var han bäst på isen, de sex insläppta målen till trots.

Under det senaste mötet lagen emellan beskrev jag Sirius som stillastående. Man tillät Vänersborg att göra precis som man ville och i den matchen hade vi ett nästintill obefintligt försvar. Nu höll man nästan ikapp med Vänersborgs tempo, åtminstone under de större delarna av matchen. Dock var Vänersborg för snabba i sina omställningar. Vilket ledde till mål för bortalaget. 

Det första målet kom i den 17:e minuten via Mikko Lukkarilas klubba genom en passning av Christoffer Fagerström, Fagerström som i matchens slutminuter skulle komma att göra 2-5 och 2-6. Den första halvlekens andra mål kom i den 29:e minuten via Vänersborgs Johan Koch. 

Sirius föll i och med styrkan och pricksäkerheten som man finner i Joakim Hedqvists klubba. För det var på hörna som Hedqvist sänkte Sirius. Först i den 52:a minuten. Därefter har Sirius en av sina bättre perioder i matchen och kapten Wigren börjar visa vägen med sitt 1-3 mål i den 62:a minuten. Grachev tar därefter och sätter 2-3 på frislag tio minuter senare i den 72:a och drömmen om poäng tar sig. Men sen kommer Hedqvist ännu en gång. För fem minuter senare sätter Hedqvist sitt andra mål för kvällen bakom Holmgren och återigen kommer målet på just hörna. 

Sirius kom aldrig närmare än till 2-3 efter Hedqvist andra hörnmål. Man jobbar och försöker men felpass och speltapp ledde istället till att Vänersborg fick fler chanser att kontra på. Främst på övertid då Sirius satsade allt, dock utan utdelning. Istället öppnades ytor hemåt och 2-5 och 2-6 genom Fagerström blev som sagt ett faktum. Något som man dock inte riktigt kan undkomma när man satsar allt framåt.

Gustav spelade riktigt bra i lördags och man såg att det är en van målvakt som tagit över för Kimmo nu när han är skadad. Fortsätter han på samma bana kommer Kimmo ha en hård konkurrent om första platsen i framtiden. Samtidigt vill jag delge er med min teori om hur nästa möte med Vänersborg kommer att sluta. I det första mötet då Gustav stod blev resultatet 2-12, i lördags 2-6, han tog alltså bort 6 mål. Därför kan man inte annat ana än att han kommer ta bort ytterligare 6 mål från slutresultatet i nästa match, inte sant? Åtminstone jag tycker att det låter som en mycket bra teori som förhoppningsvis kan komma att sättas i praktiken…

Någon som dock gjorde mindre bra ifrån sig var Mattias Hammarström som för mig verkar spela lika nonchalant som Eskhult gjorde på sin tid. Skillnaden var och är dock att Eskhult gjorde det med en finess, det var hans spelstil helt enkelt. Hammarström ligger i nuläget på den nivån att det ser ut som om han inte tycker det är kul att spela bandy. Vi väntar på vår skyttekung Hammarn.