Innan matchstart var det redan klart att Thony Lindquist fått kasta om en hel del i Sirius trupp. Max Eriksson fick ta Lundbergs plats som libero. Skadade Niklas Eriksson var borta likt Grachev som låg hemma med feber. In i truppen kom istället Robin Olsson som gjorde sin första match för säsongen och åter på is var också Daniel Bärneskär.  

Att de skett en oväntad förändring i laget blev glasklart efter att man spelat klart den första halvleken. Sirius försvar var obefintligt. Visst Sirius höll boll ett bra tag vissa gånger och gick upp för avslut, men under de mest framträdande gånger som man tappade bollen och tillät Edsbyn att kontra, behövde bortalaget endast ett anfall för att göra mål. 

Med Simon Jansson som spelade fram hans namnlike Jimmy Jansson till 0-1 målet i den 7:e minuten för att sedan själv göra 0-2 i den 15:e är det förvånansvärt att det inte blev fler mål för Edsbyns del än dem samt det slutliga 0-3 målet som Edsbyns lagkapten Jonas Edling slog in bakom Holmgren i den 30:e minuten. Simon Jansson fanns nämligen hela tiden där under gårdagens match. Spelade han inte fram bollen till en lagkamrat var han rätt placerad uppe vid Sirius mål, där han i sin tur, tackade och tog emot. 

I den andra halvleken kommer Sirius ut med mer fart under skridskorna. Det syns att man lagt den första halvleken bakom sig och är redo för att kämpa efter poäng. Tyvärr får man ingen utdelning bortsett från Mattias Hammarströms 1-3 mål i den 62:a minuten. Hammarn som skärpt till sig lite sett ifrån tidigare matcher. Nu såg det i alla fall ut som om han stundtals faktiskt ville spela bandy, något nonchalant fortsättningsvis, men med mer pondus nu. Kanske kommer det att lossna för Hammarn nu?

Avsaknaden av Grachev var påtaglig i Sirius och jag saknade hans spel under matchens gång. Det ska dock sägas att Robin Olsson gjorde en bra första match för säsongen och det syntes att han vill och tycker det är kul att spela för BlåSvart, även fast misstag gjordes så såg det som sagt var bra ut.

Matchen fortsätter utan mål, närmast kommer Edsbyn med en ribbträff och samtidigt råder det en stor frustration bland spelarna på isen och bland åskådarna på läktarplats då man inte är alltför nöjd mer hur domarna valde att döma matchen. Västra sjöng dock otroligt starkt men blott lika vackert som vanligt under matchens gång och det är med orden ”Sirius, vi ger aldrig upp” som jag vill påminna om BlåSvarts nästkommande match. På onsdag 26/11 möter man TB Västerås på bortaplan. Det anordnas dock en bussresa dit där inträdet inräknas med bussbiljetten. 50kr för medlemmarna i Västra och 100kr för icke medlemmar. Mer information om anmälan hittas på Västras Facebooksida. 

Stor och tung.