Ja, att vi kommer få vänta tills nästa år för en hemmaseger för Blåsvart fastställdes idag i och med 1-7 förlusten mot Vetlanda BK. Sirius spelade stundtals slarvigt i försvaret vilket Vetlanda också tog vara på inledningsvis i första halvlek. Efter 0-2 målet tvingades därför Sirius att hela tiden gång på gång backa hem och börja om igen. Trots detta var det ändå Sirius som satte lite mera fart under skridskorna i slutet av första halvlek. Resultatet 0-2 kvarstod dock hela vägen in till halvtidsvilan.

Andra halvleken började Sirius starkast med en drömreducering efter endast 30 sekunder spelade genom Robin Olsson som också kom att bli utnämnd till matchens Blåställ, passen till Robin kom via Sirius nummer 17, Joel Wigren. Det var dock ändå Vetlanda som kom att göra nästa mål och de mål som följde efter det.
  Som en Vetlandasupporter kommenterade på 'inför-rapporten' så var det just Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt som avgjorde slutresultatet i dagens match. Löfstedt som inte spelade i det tidigare mötet lagen emellan som då slutade oavgjort, stod för fyra passningar samt matchen sista mål i den 88:e minuten.

Hade Sirius haft marginalerna på sin sida i denna match, tror jag att slutresultatet hade sett annorlunda ut. Men marginaler och Sirius är inte något som gått hand i hand under denna säsong. För trots att Sirius höjde tempot och gjorde andra halvlekens första mål, var det som jag nämnt tidigare Vetlanda som gjorde matchens nästa mål. Målet kom genom en riktigt fin solouppvisning av Vetlandas Daniel Johansson och efter detta mål tappade Sirius modet totalt och det såg också ut som om matchens slutresultat fastställdes redan då. 

Sirius behöver tillsammans med Olle Gabrielsson nu ta en rejäl tänkare inför hur 2014 ska se ut för laget och jag hoppas att vi får se en förändring redan den 2:a januari när Sandviken gästar Studenternas. Kommande match mot Sandviken är också en av endast fyra matcher som spelas hemma nästa år av de tio matcher som är kvar av ordinarie spelschema.

Trots denna avslutning på 2013 vill jag passa på att hälsa alla Siriussupportrar och Bandyvänner ett Gott Nytt År, så hörs vi igen 2014 och jag hoppas att vi då möts av ett Sirius som är redo för revansch. För vi är Sirius och Sirius ger aldrig upp...