Uppsala bjöd på en riktig vinterkyla idag, med blåst, snöfall och minusgrader. Sirius jobbade dock på bra i första halvlek och kunde trots motvinden visa upp ett fint passningsspel. Det var dock GAIS som tog ledning i den 8:e minuten genom en hörnvariant som Eric Claesson var sist på innan Sirius kunde kvittera i den 14:e minuten också det målet på hörna via Ted Wiklund, samt ta ledningen drygt 25 minuter senare på frislag. Denna gång var det Ilja Grachev som slog till efter pass av Patrik Eidenert. Sirius hade också i första halvlek en boll dansandes på mållinjen i den 25:e minuten som enligt lag och supportrar var inne men som avvärjdes av matchens huvuddomare Peter Öhrlund.
  Det verkade som om medvinden som hjälpt i andra matcher ställde till det för lagen idag. För likväl som att GAIS hade problem i första halvlek så fick Sirius det i andra. Passningsspelet var inte detsamma som i första och det var GAIS som gjorde halvlekens första mål efter fem spelade minuter som ledde till en kvittering för bortalaget. Återigen stod Eric Claesson som målgörare efter en pass av Adam Rudell. Claesson var dock inte klar där utan gjorde också så att GAIS tog ledningen drygt 13 minuter senare när han gjorde sitt andra hörnmål för dagen. I den 75:e matchminuten kommer Sirius kvittering genom Klas Nordström på pass av Joel Wigren till 3-3. Glädjen blir dock ytterst kortvarig då GAIS kvitterar och tar ledningen i matchen igen på bara ett par minuter. Målen står Adam Rudell och Jacob Bucht för som också serverade bollen till varandra.

På två minuter fastställs alltså kvällens slutresultat. Detta efter en kvittering av Sirius. Tyvärr är det här något som hänt gång på gång i BlåSvart och något som jag brukar kalla för 'De kritiska 5'. För det är så att Sirius slappnar av för mycket efter sina mål och detta brukar hålla i ungefär fem minuter innan matchbilden återgår och Sirius spelar på som 'vanligt'. Det har dock blivit bättre på sista tiden, inte bra. Men bättre. Detta är heller inte något som annars hjälper Sirius försvarsspel den här säsongen som tyvärr inte visat sig från sin bästa sida.

Inför onsdagens match borta mot Edsbyn fick vi dock idag ett glädjande besked om att både Eskhult och Broberg åter skall spela i Siriustruppen då man skrivit på pappren efter WT Bandys match mot Helenelund idag. Förhoppningsvis kan Eskhult och Broberg åter bära in den rutin som Sirius saknat samt inbringa ny kraft och inspiration till övriga grabbar. Hur som helst har detta gjort att jag trots förlusten idag återfått en del optimism inför kommande matcher. Än är det inte över Sirius. Kämpa på Svart och Blå...