Matchen mot Västerås gick av stapeln klockan 19.00 i ABB Arena i Västerås och skulle komma att bli en av Sirius bästa - om man ser till hur laget hanterade Västerås i den första halvleken vill säga. Ett Västerås som kom med tre segrar och tre oavgjorda matcher i bagaget till gårdagens möte. Under större delen av den första halvleken bjöd man i Sirius på framåt lika mycket som Västerås gjorde. Bägge lag levererade grymma lägen inledningsvis, men det var först i den 17:e minuten som Västerås skulle komma att bli första lag att få utdelning av allt sitt hårda jobb. Målet kom genom Patrik Sjöström på pass utav Johan Esplund och bägge två skulle fortsättningsvis komma att bli nyckelspelare under matchens gång för Västerås.

Sirius fortsätter att trampa på och i den 21:a minuten får man sin utdelning. Det är Adam Rudell som slår in den på en retur signerad Tobias Andersson som innan dess assisterades utav Widén. Lyckan blir dock kortvarig, för Västerås tar ledningen bara dryga minuten senare. Återigen är det Esplund som är framme och assisterar Jonas Nilsson som kan lägga in den bakom Holmgren i Siriusmålet. Esplund nöjer sig dock inte med det utan i den 28:e minuten är han framme igen, den här gången för att göra 3-1 till Västerås. 

I den 37:e minuten utdöms en straff till Västerås, den här gången fick Esplund dock se sig besegrad utav vår fantastiske Holmgren då han såsom han gjorde i Kalixmatchen räddar straffen. I minut nummer 43 reducerar Sirius genom Jakob Jenefeldt till 3-2, men historien upprepar sig, då Västerås precis som de gjort tidigare i matchen bara minuten senare, gör mål. Denna gång via Tobias Holmberg. I och med det målet fastställer man också resultatet innan halvtidsvilan till 4-2 för hemmalaget. 

Inledningsvis i den andra halvleken får Tobias Andersson bollen i ansiktet som också gör att han senare under matchen kommer att gå av plan med en befarad lättare hjärnskakning. I spelsekvensen efteråt, i den 50:e minuten lyckas Sirius situationen innan till trots reducera till 4-3 då Niklas Eriksson tagit hand om returen som Ilja fixat bara sekunder tidigare. Men vad tror ni då att händer direkt efter Sirius reduceringsmål? Jo Västerås utökar sin ledning igen till 5-3. Tobias Holmberg gör sitt andra mål för kvällen efter hörna. 

Efter Västerås 5-3 mål förändras matchbilden helt. Borta är det Sirius som faktiskt ändå höll någorlunda tempo med Västerås i den första halvleken då matchbilden var näst intill jämlik de bägge lagen emellan. Istället drar Västerås ifrån. I den 55:e minuten tilldelas Västerås ytterligare en straff, Patrik Sjöström sätter den säkert bakom Holmgren i mål. I den 57:e är det dags för kvällens andra hörnmål och denna gång är det Ted Bergströms tur att måla för hemmalaget. Minuterna senare (61’) kommer kvällens sista straff utav tre. Återigen stegar Sjöström upp och Västerås fyra mål till 8-3 på tio minuter är ett faktum.

Sirius gör ett fjärde mål genom Putte i den 81:a minuten, men till ingen nytta. Västerås sätter återigen ljus på en av Blåsvarts största svagheter och gör mål direkt efteråt. Ännu en gång följer inte bara ett utan tre mål. Johan Nilsson i 83:e, Bergström i 85:e och slutligen Holmberg i 89:e. I och med Holmbergs mål så fastställer han också matchens slutresultat till 11-4 för hemmalaget. 

Summa summarum då. Sirius bjuder som sagt var på en av sina bästa halvlekar den här säsongen om inte rent ut sagt den bästa. Dock förlorar man på att man inte är tillräckligt snabba när Västerås vänder för kontring, en svaghet som Västerås utnyttjar till 100%, vilket också leder till att slutresultatet blir som det blir. Sirius var dock inte helt nerkörda i andra, utan man fortsatte att jobba på offensivt, skillnaden från den första halvleken var bara att man nu inte klarade av det psykiskt och därav blev avsluten som de blev - resultatlösa.

Blåsvart får ett halvt godkänt resultat efter gårdagens bortamatch, en av säsongens tuffaste, då den var mot ett av lagen som tippats ta SM-guldet i vår. Nästa match spelas hemma mot Edsbyn på lördag den 22 januari klockan 15.00. Förutom den eventuella frånvaron av Andersson kommer Blåsvart också att sakna Victor Lundberg som också han fick kliva av från isen igår men till skillnad från Andersson inte på grund av en hjärnskakning utan på grund av en sträckning. 

Nu siktar vi mot säsongens första hemmaseger mot Edsbyn på lördag. Vi ses på Studan!