Sirius öppnade matchen som det mer dominerande laget och man låg på och stressade Kungälv ordentligt under den första inledande halvan av den första halvleken. Därför var det också skönt att det var just Sirius som fick inleda målgörandet på Studenternas för den här säsongen efter 26 minuters spel. Det var efter ett fint utkast av Kimmo som Mattias Hammarström kunde ta sin första poäng i den blåsvarta tröjan. 

Tidigare säsonger brukar de följande minuterna efter ett mål vara bland de mest kritiska för Sirius, man slappnar av och tappar fokus samtidigt som man går ner sig i spelet. Men under fredagens match behöll Sirius fokus och fortsatte med samma spel som tidigare. Kungälv visade dock att de inte heller planerade att vika ner sig utan kvitterade till 1-1 i den 40:e minuten. Det var genom en framspelning av Ted Skoglund som Simon Artig kunde stänka in den bakom Kimmo.

I andra halvlek så vände vinden bokstavligen. Kungälv blev nu det dominerande laget och Sirius fick jaga en del boll. Det kom dock ett flertal försök ifrån bägge lagens håll innan Ted Skoglund kunde slå in en retur som Kimmo lämnat på en i annat fall fenomenal räddning, vilket leder till att Kungälv tar ledningen med 1-2. Kungälv fortsätter pressa och Sirius är inte tillräckligt effektiva i sina avslut. För avslut det kommer man till. Det ska dock nämnas att man såg väldigt samspelta ut i Sirius hela matchen igenom, något som känns positivt inför det som komma skall.

Sirius tar en timeout i den 72:a minuten, men det som kommer efter är inte en kvittering utan återigen är det Kungälv som gör mål. Målet kommer via en hörna och det är Kungälvs nummer 6. Lukas Persson som är sist på bollen. Det som sker efteråt är dock ett bevis på att det är ett nytt lag i Sirius med en ny kraftkälla den här säsongen. Det tog nämligen bara fyra minuter innan Sirius reducerade till 2-3 genom nyförvärvet Adam Rudell framspelad av Mattias Widén. Det är också Adam Rudell som återigen är framme 10 minuter efteråt och kvitterar till 3-3 efter en pass av Ilja Grachev. 

Matchen var jämn, något som det alltid är när dessa lag möts. Men Sirius var riktigt nära på att ta hem två poäng i fredags. Man spelade hela matchen, hittade varandra på isen och låg rätt i banan. Fortsätter Sirius på samma spår som nu så ser jag endast en positiv framtid angående denna säsong. 

Nästa match är hemma mot Broberg på onsdag den 29 oktober.