1010 åskådare hade tagit sig ner till Studenternas under torsdagsaftonen, Uppsala bjöd på en klar himmel och en temperatur som pendlade runt 0°C-strecket. Om det var just det fina bandyvädret som fick Sirius ur fokus denna match vet jag inte riktigt, men att det inte stämde i laget var en självklarhet. 

Broberg öppnade med en riktig fart och Sirius fick svårt att hänga med redan från början i den första halvleken. Efter 14 minuters spel tar Broberg ledningen genom Jesper Öhrlund och att det resultatet höll sig till halvtidsvilan ska vi vara riktigt tacksamma för.

Sirius spelade slarvigt under den första halvleken, passningarna kom nästan aldrig dit dem skulle och det var endast om passningen ens hann komma hela vägen fram. Vad dock ska belysas är att Kimmo spelade riktigt bra i mål samt att defensiven visade framfötterna inledningsvis. 

I den andra halvleken kom Sirius ut snäppet vassare än i den första, misstag gjordes fortfarande och det var stundtals slarvigt, men aldrig till lika stor del som i den första. Det är dock Broberg som gör den andra halvlekens första mål och utökar sin ledning efter ett straffmål genom Martin Söderbergs klubba i den 61:a minuten. 

Efter Söderbergs mål kommer dock ett snabbt reduceringsmål utav Ilja Grachev, glädjen blir dock kortvarig då Jonas Engström minuten senare (62’) slår in 1-3 bakom Kimmo i mål.

Matchen är sammanfattningsvis rätt så stimmig och stundtals riktigt het då det kommer en armbåge hit och en annan dit från vardera lagens håll. I den 70:e minuten utvisas Adam Wijk som var delaktig i Jonas Engströms 1-3 mål för bentackling. Minuterna senare väljer Sirius att ta timeout. 

Sirius fortsätter att jaga och trots att man visar att man inte gett upp var det inte samma kvicka spel man spelade under gårdagen som det som man spelade i matchen mot Kungälv i fredags. Hammarström var framme och nosade men han kändes inte riktigt närvarande. 

Det är dock Sirius som gör nästa mål och för en sekund verkar det nästan som om Adam Rudell tänkte göra en repris på just fredagens upphämtning mot Kungälv. Men som sagt var det verkade endast som så, för bara minuten efter Adams mål så fastställer Rolf Larsson kvällens slutresultat med sitt 2-4 mål i den 83:e minuten. Målet kom efter en av Brobergs snabba spelomvändningar där man helt enkelt inte hinner med i Sirius.  

Under gårdagens match föll Sirius tillbaka till det spel som man spelat tidigare säsonger. 1/3-dels spelet. Man spelar någorlunda bra under större delarna av matchen för att sedan spela riktigt bra under 1/3-del. Jag håller dock gott mod och tror på det faktum att Sirius kommer att kunna spela ihop sig för varje match som kommer för att sedan kunna utmana sina motståndare ordentligt. 

Stor och tung.