Vädret skulle komma att spela en betydande roll för matchbilden. Regnet vräkte ner och kombinationen med stark blåst gjorde att de 795 åskådarna som vågat sig ut i ovädret fick se en långbollsberikad bandy från bägge lagen.
 
– Det var ett riktigt skitväder, det regnade och blåste som fasen så det blev en ordentlig krigarmatch, säger siriusmittfältaren Kalle Spjuth efter 4–3-vinsten.
 
– Första fem minuterna gick det att spela, men sen blev det mest långbollar.
 
Efter att den första halvleken slutat 1–1 kom lagen ut på ett betydligt bättre underlag med förbättrade förutsättningar. Kungälv tog då tag i taktpinnen och satte in ett tidigt ledningsmål, men hemmalaget hängde ändå med och vände matchen med en kvart kvar av ordinarie tid.
 
– De tryckte på ganska rejält i slutet, så det var extra skönt att kunna hålla undan, förklarar Spjuth.
 
Av de fyra gjorda siriusmålen var hälften på hörna – en spelsekvens som tidigare varit bristande hos Blåsvart. Även om man fortfarande har en av de sämsta hörnstatistikerna i serien har förbättringen varit märkbar.
 
– Lite bättre har det väl blivit, vi har snackat en del om det i laget och tränat lite extra på det sen den dåliga inledningen.
 
Uppsalalaget går nu in i en ny spelledighet till den 14:e december, och Spjuth vet vad som väntar:

– Den här veckan kommer vi träna på rätt hårt, främst med att finslipa på grejer i spelet som behöver bli bättre och så.
 
Uppsalalaget har för tillfället tagit sig upp på säker mark i tabellen, men efter speluppehållet väntar nya tuffa drabbningar.

– Nu närmast har vi ju Vänersborg och Villa, det kommer bli viktiga matcher för oss så vi måste försöka fokusera på det så vi kan få med oss åtminstone två poäng från de matcherna.
 
 
SIRIUS ­– KUNGÄLV 4–3 (1–1)
1–0 (16.07) Alexander Mayborg (Broberg), 1–1 (20.52) Mikael Lindberg (Skoglund), 1–2 (53.03) Fredrik Brandin (Ekman), 2–2 (55.27) Erik Sundin (Boivie, hörna), 2–3 (58.50) Ted Skoglund (Larsson), 3–3 (72.22) Christian Mickelsson (hörnretur), 4–3 (75.38) Viktor Broberg (Werner).