Bortalaget Sirius inledde också bäst och fick en tidig straff som Christian Mickelsson förvaltade på ett säkert sätt. Även om Tillberga sedan kvitterade så tillhörde ändå halvleken Blåsvart som ledde med 5–2 i paus.

– Vi hade ännu mer chanser och hade kunnat göra fler mål, säger Sundin.

Lite drygt tjugo minuter in på den andra halvleken kom något de flesta siriussupportrar efterfrågat: ett hörnmål. Målet betydde 6–2 för bortalaget som börjat få vittring på sin första seger på säsongen. Strax dessförinnan hade Tillbergas tränare Pelle Fosshaug blivit avvisad från planen.

– Han sa några mindre väl valda ord till domaren, men jag har ingen aning om vad det var. Det var väl inte första gången det händer precis, säger Sundin.

Efter att ha putsat till resultatet ytterligare kunde Sirius bärga sin första seger för säsongen. 10–4 slutade det viktiga bottenmötet till uppsalalagets favör.

– Det känns skönt att ha tagit första segern och nu börjar vi vår klättring i tabellen, säger Sundin.

– Alla kände väl till vilket läge vi hade i serien utan att vi hade snackat så mycket om det i laget.

Nästa match för Sirius är borta mot regerande mästarna Sandviken i Göransson Arena. En på förhand tuff match – Stålmännen har nämligen inte tappat en enda poäng på hemmaplan.

– Det ska bli kul att åka dit, nu har vi ju en bra känsla från den här vinsten. Spelar vi som vi vill och ska så har vi definitivt chansen mot dem även om vi såklart slår från underläge, förklarar Sundin.

Många har sett hörnskyttet som ett problem i Sirius, och med två backar på skadelistan har supportrar vädjat efter en comeback från Pierre Roos i den blåsvarta dressen.

– Han har varit med och tränat med oss under veckan eftersom vi har haft dåligt med folk, men det är mer för att fylla ut på våra träningar. I nuläget är han inte aktuell för spel i Sirius utan han kör med Borlänge.
 

Tillberga – Sirius 4–10 (2–5)
Första halvlek: 0–1 (02.38) Christian Mickelsson (straff), 1–1 (09.01) Mattias Wiberg (Andreas Hammarbäck, hörna), 1–2 (10.51) Christian Mickelsson, 1–3 (20.59) Viktor Broberg (Christian Mickelsson), 1–4 (30.13) Erik Sundin, 2–4 (39.31) Mattias Wiberg (Jens Blixt), 2–5 (41.06) Mikael Jacobsson.
Andra halvlek: 2–6 (65.13) Erik Sundin (Joachim Boivie, hörna) 2–7 (71.57) Christian Mickelsson (straff), 3–7 (81.17) Johan Andersson (Sebastian Brandt), 3–8 (83.09) Viktor Broberg (Patrik Johansson), 4–8 (85.32) Mattias Wiberg (Andreas Hammarbäck, hörna), 4–9 (88.10) Christian Mickelsson (Lars Fall), 4–10 (91.16) Viktor Broberg (Max Eriksson).