I Första halvleken styrde Västerås ställningarna i matchen men man lyckades aldrig med att få in bollen bakom en storspelande Kimmo i Siriusmålet. Att Sirius sedan spelade väldigt defensivt hör självklart också till, men för en gång skull tappade man inte bollar i försvaret på samma sätt som i tidigare matcher. Man fortsatte dock att spela hemåt större delar av halvleken och kom inte riktigt till lägen framåt förrän i de sista 10 minuterna, då Tobias Holmberg i Västerås utvisas efter en rejäl bentackling på Ilja Grachev och Sirius väljer att flytta upp laget och spelet. Halvleken slutar trots ovan nämnda faktorer mållös.

Andra halvleken är Sirius halvlek. Man spelar fortsättningsvis bra defensivt samtidigt som man i denna halvlek väljer att flytta upp laget redan från start vilket gör att man kommer närmare och närmare ett ledningsmål. I den 51:a matchminuten kommer det bästa läget hittills i matchen när Viktor Broberg som åter gjorde sin matchdebut i Sirius idag, spelade fram bollen till Klas Nordström som fick öppet mål. Klasse som dock haft svårt att sätta sina lägen på sistone missar även detta och ledningsmålet dröjer fram tills den 59:e minuten då Patrik Eidenert kan passa bollen fram till Johan Andersson som sätter den snyggt bakom Andreas Bergwall i Västeråsmålet.
  Trots Sirius övertag är det Västerås som gör matchens nästa mål efter ett misslyckat framspel av Sirius i den 69:e minuten. Målet signeras Tobias Holmberg på pass av Jens Blixt och kvitteringen känns inte helt rättvist. Sirius faller dock inte tillbaka utan fortsätter med samma spel som man gjort tidigare i andra halvlek och försöker återigen slå in ett ledningsmål bakom Bergwall. När Klas Nordström rivs ner i den 75:e minuten och det tilldöms straff för Sirius kommer också det målet. Detta är dock efter att Klasse träffat Ribban för att sedan återigen skjuta ett skott som Bergwall räddar men släpper retur på. Returen letar sig fram till Sirius tidigare 1-0 målskytt Johan Andersson som slår in den bakom Bergwall. Västerås väljer efter detta läge att ta Time-Out men resultatet kvartstår hela matchen ut och segern är ett faktum.

Att få se ett leendes Sirius avtacka ett Studenternas med en publik i extas är nog något som jag tror de flesta saknat att få se. Likaså att få se Broberg tillbaka i det BlåSvarta matchstället. Innan så var det debatt om när just Broberg skulle göra sin debut eftersom man inte riktigt visste om han fortfarande platsade i laget. Idag bevisade han att han gör det då han var med och skapade många fina lägen i matchen. Att han visserligen blev trött på slutet är inget som förvånar mig. 
 
Sirius visade upp sig med nytt mod idag, trots de nya skadorna inom laget och jag tror att detta har med Siriusveteranernas återkomst till laget. De har tillbringat nytt mod och en ny kraft precis som jag med många andra hoppats. Att Johan Andersson återigen kan spela fullt ut är också hoppingivande inför framtiden och att han blev utnämnd till matchens Blåställ efter dagens prestation var rättvist. 

Behåll nu detta mod grabbar, denna nyfunna kraft så klarar vi av resterande matcher.