Det är inte en enkel uppgift som Sirius står inför på söndag i och med att man möter ett Tillberga som har lyckats med att förstärka sitt lag inför denna säsong med ett par namn som är av absolut högsta rang inom bandy Sverige eller till och med i världen. För vad sägs om Anders Östling (Västerås) och Andreas Bergwall (Dynamo Moskva)? Att man sedan har den ”unge” 45 åriga spelande tränaren Pelle Fosshaug med i laget gör ju att laget växer ytterligare en dimension, så med största sannolikhet kommer det att bjudas upp till dans på söndag när domaren blåser igång matchen.

I och med att detta blir Sirius premiär på fullstor plan denna säsong så kanske man inte ska ha så stora förhoppningar på resultatet som blåsvart supporter då man säkerligen kommer prova en hel del nya saker, varianter, spelsystem, positionsbyten mm. Bland annat så kommer detta bli den första matchen som Niklas Hellqvist spelar back och kaptenen Pierre Roos spelar som libro. Det som man vill få ut av detta är att man ska försöka utveckla försvarsspelet genom att man får dit en bra volley- och brytnings säker spelare i form av Roos samt att man får en extra skjuts i anfallsspelet då Hellqvist har goda offensiva kvalitéer. Jag tror även att en viss trötthet kommer att smyga sig på Siriusspelarna en bit in i matchen då de setts på en helt annan prövning jämfört med att åka på en hockeyrink som de nu har gjort sedan den 9 augusti. Tillberga däremot har ju haft tillgång till sin inomhushall sedan i mitten av augusti och man har ju redan klarat av premiären som slutade 4-4 (2-0) mot de regerande svenska mästarna Hammarby.

Precis som Tillberga så har ju även Sirius fått några intressanta nyförvärv som det ska bli spännande att se vad de kan tillföra laget. Det mest spektakulära nyförvärvet som jag ser det är Kalle Spjuth som kommer från de regerande mästarna Hammarby, och som enligt honom själv kommer bidra med fart och fläkt i anfallsspelet samt sin vilja att jobba tillbaka bollen i försvarsspelet. De två andra nyförvärven är Patrik Johansson från Kungälv och Per-Johan Wikström från Broberg som även de kommer bidra med sin fart och skridskoåkning samt ett vasst avslut på den sistnämnde. Så av döma utifrån ovanstående kvalitéer på de nya spelarna så kommer det gå undan på isen för de blåsvarta denna säsong.

Avslutningsvis vill jag bara meddela alla blåsvarta supportrar att om ni inte har några planer på söndag och tycker det ska bli underbart att bandy säsongen drar igång igen så hoppas jag att så många som möjligt tar sig till Västerås och hejar fram Sirius till en vinst i premiären.

OBS!!! Fri entré OBS!!!

Forza Sirius