Förra gången Sirius mötte Katrineholm i tävlingssammanhang var i februari 2006. Då vann Uppsalalaget med 12-0 och målskyttarna hette bl.a. Christian Mickelsson, Pierre Roos och Viktor Broberg. Det var lätt att få flashbacks i kväll.

Sirius slog nämligen Katrineholm Värmbol med dunder och brak hemma på Studenternas. 11-2 stod det på resultattavlan när matchen var över. Redan efter sju minuter hade Niklas Hellqvist och Andreas Eskhult gjort varsitt mål och Viktor Broberg hade kostat på sig att missa två frilägen. Allt talade för en utklassningsseger av stora mått. Men sedan hände det inte mycket mer de närmaste 20 minuterna. Sirius förde spelet och skapade chanser men lyckades inte göra mål. I 27:e matchminuten kunde istället Erik Ågren göra 2-1 för gästerna. Eskhult gjorde sedan 3-1 och Ågren 3-2 innan Pierre Roos kunde fastställa halvleksresultatet till 4-2 på hörna i den sista minuten före paus.

Efter KVBS 3-15-förlust i lördags var nog många Sirius-supportrar på läktarna lite missnöjda med första halvleken, även om ingen sannolikt kan ha varit orolig. Sirius öppnade andra halvlek starkt och nyförvärvet Christian Mickelsson gjorde sitt första mål för säsongen i 48:e minuten. Sedan rullade det bara på och Sirius gjorde mål på mål. Totalt blev det sju stycken i andra halvlek. KVBS hade ingenting att sätta emot. Lagets målchanser under hela matchen gick att räkna på ena handens fingrar. Katrineholmslaget kommer med all sannolikhet att sluta sist i årets elitserie. Det finns till och med flera allsvenska lag som håller högre klass än KVBS.

1774 åskådare fanns på Studenternas i kväll och det får anses vara en bra siffra med tanke på att det var tisdag och att ett förväntat bottenlag stod för motståndet. Niklas Hellqvist i Sirius var mycket nöjd med publiksiffran.
- Det absolut bästa i kväll är att det kommer över 1700 personer! Sen är det så klart kul att vi gör lite mål och bjuder på en del läckra grejer. Det är synd att förutsättningarna för bra bandy inte riktigt finns i 90 minuter, men så länge isen håller så gör vi en hel del vassa saker.

På lördag åker Sirius till Sandviken för att möta förhandsfavoriten SAIK. Där lär det bli andra bullar av.
- Den matchen blir nog svår att jämföra med den vi spelade idag, men känslan att vara igång och att vi är bra när vi sätter fart är skön att ta med sig till kommande matcher, säger Hellqvist.

Niklas Hellqvist drogs med en skada förra säsongen och hade svårt att spela sitt spel fullt ut. Hans enda mål för säsongen var det extremt viktiga 1-1-målet i kvartsfinalen/snömatchen mot Vetlanda 2 mars 2009. Nu gjorde han mål redan i hemmapremiären.
- Kul att få premiärmåla på Studan! Mitt skott är beryktat så det är kul att få visa upp det direkt. Nu när jag är frisk i kroppen så ska jag nog kunna vara med mer i anfallen och stänka dit en och annan kasse.

Sirius-Katrineholm Värmbol 11-2 (4-2)
1-0 Niklas Hellqvist (3), 2-0 Andreas Eskhult (7), 2-1 Erik Ågren (27), 3-1 Eskhult (35), 3-2 Ågren (39), 4-2 Pierre Roos (45), 5-2 Christian Mickelsson (48), 6-2 Roos (53), 7-2 Erik Sundin (55), 8-2 Mickelsson (61), 9-2 Viktor Broberg (63), 10-2 Mickelsson (71), 11-2 Eskhult (85)
Utvisningsminuter: 20-30
Hörnor: 8-4
Straffar: 1-0
Publik: 1 774