Edsbyn spelade högt på Sirius och satte press på siriusspelarna. Men Sirius spelade smart och spelade sig ur situationerna. Andreas Eskhult var den stora dirigenten på mittfältet och det var också Andreas som gjorde det första målet. Andreas gick rakt in i straffområdet, lyfte bollen och hoppade över de klubbor som försökte haka honom, tog tag i bollen och sköt förbi Svensson i mål. Stort jubel på siriusläktaren.

Sirius fick sedan en smakstart i andra när sen Mayborn fick ett pass som han förvaltade 0 – 2. Men tyvärr fick inte Sirius behålla ledningen speciellt länge. Först reducerade Daniel Liw och strax efter kvitterade Per Hellmyrs. Sirius bjöd verkligen upp till spel och kände sig aldrig slagna, fastän Sirius hade 3 spelare på botbänken. Hellmyrs fortsatte att göra mål. 3 – 2 på hörna. Edsbyn är erkänt duktiga på hörna, och söker ofta situationer som resulterar i hörna. Men Sirius kvitterade till 3 – 3 genom Erik Sundin och det skulle bli mer. I matchminut 84 tog Sirius återigen ledningen genom mål av Göran Rosendahl. Nu trodde knappt någon i Siriuspubliken att det var sant det som höll på att hända. Sirius var på väg att besegra Edsbyn, men med två minuter kvar kvitterade Edsbyn och matchen var återigen en helt öppen historia. Det skulle bli förlängning.

Edsbyn hade så långt haft ett hårt tryck på Sirius men i förlängningen kändes det som om Edsbyn började bli en aning nervösa. Sirius lyfte upp spelet och det gav resultat. Spelet jämnade ut sig och tillslut tog Sirius även tag i taktpinnen. Andreas Eskhult, giganten på mittfältet, passade Erik Sundin som sköt in bollen i mål. 4 – 5 till Sirius!!! Miraklet är ett faktum.

Nu spelar Sirius ytterligare en match i Dina-Arena på onsdag.

Våra blå-svarta hjältar är alla värda den här viktiga segern. Fem stjärnor till alla våra hjältar.