I Sirius har Göran Rosendahl och Andreas Eskhult mest rutin av slutspel, men även kapten Pierre Roos har erfarenheter av liknande situationer. Bra erfarenheter som de mer rutinerade kan förmedla till övriga i laget, men alla grabbarna har självklart stor rutin av matcher av cupkaraktär sedan tidigare. Erfarenhet är säkert viktigt men inte något som behöver vara avgörande på något sätt. Motivation är en annan del och det har spelarna i IK Sirius i överflöd.

Hemsidan fick en pratstund med Mats Söderman, för att höra hur det står till i truppen och hur veckan har varit.

- Vi har tränat lite lättare än vanligt och finslipat på detaljer i vårt spel. Sen har vi haft en hel del genomgångar och pratat en hel del inom truppen. Vi har haft en väldigt bra vecka, säger Mats.

Vet du vilka som spelar idag?

- Ja, i försvaret har vi Niklas Hellqvist, Kyller och Pierre och halvarna Fall och Werner. På mittfältet har vi Wiberg, Nilsson, Rosendahl

- Framåt har vi Eskhult, Mayborn, Viktor Broberg och Erik Sundin. Alla spelare är med till Vetlanda och kommer att vara med på värmningen.

Det känns väldigt inspirerande att Sirius ska spela en kvartsfinalserie mot Vetlanda. Först borta idag och sen hemma på måndag.

- Ja, det här är jättekul. Grabbarna är energifyllda och inspirerade. Vår ambition är att göra en riktigt bra match utifrån vårt spel och njuta av att vi är med, säger Mats.

Vi önskar lycka till och hoppas på en trevlig och välspelad match. Västra Sidan och alla andra supporterar får heja på för oss alla andra, som inte kunde åka med ner. Men vi kanske syns på Olearys istället?