Hur som helst kunde Sirius vinna eftermiddagens match över Motala. Vinsten gjorde att Sirius slutade på en tredjeplats och fick i och med det den stora förmånen att få välja vilken motståndare de ville ha i kvartsfinalspelet. Lika muntert var det inte i IFK Motala, som i och med förlusten fick lämna Elitserien.

Sirius började bäst och kändes tyngre än Motala. Båda lagen hade chanser att göra det första målet men det blev tillslut Sirius som fick börja målskyttet. Det var Göran Rosendahl som gjorde det, framspelad av Alexander Mayborn. Maya skrinnade ikapp en boll, som var på väg att rinna ut över kortlinjen, tog tag i bollen och passade in bollen framför mål. Där kom Rosa farandes som kunde skjuta in bollen till 1 – 0. Något mer mål i första halvlek blev det inte.

Snön fortsatte att falla över Studenternas och spelet blev ungefär som i första. I halvtidspausen pratade Sirius om att spela enklare och mer anpassat efter förhållandena. Så mycket enklare blev det inte. Motala spelade mer offensivt och mötte siriusspelarna högt i plan. Motala hade inte gett upp spelet, utan spelade mycket optimistiskt. Men 2 – 0 gjorde ändå Alexander Mayborn, efter ett fint pass från Göran Rosendahl. Motala skulle reducera och målet kom i den 58:e matchminuten. Erik Ågren sköt utifrån högerkanten, ett skott efter isen, som skruvade sig in i mål.

Sirius var i eftermiddag effektiva på hörnslagen. Andreas Werner kunde göra 3 – 1 innan Pierre Roos kunde fastställa slutresultatet till 4 – 1. Motala fick även ett straffslag som inte sköts bättre än att Jakob enkelt kunde rädda.

Sammanfattningsvis kan man säga att Sirius kan mycket bättre än vad de visade idag. Men den största anledningen till det berodde mer på snöovädret. Motala borde ha förvaltat sina chanser mycket bättre än vad de mäktade med. Motala hade många riktigt bra målchanser men lyckades inte helt ut i avsluten.