Laguppställningen är i nuläget inte riktigt klar. Men Sirius tränare Mats Söderman säger att Joachim Boivie och Olle Gabrielsson inte spelar. Hellqvist och Rosendahl är uttagna till dagens match, vilket gör att ytterligare en spelare kommer att stå utanför truppen. I nuläget var detta inte klart.

Sirius var i samma läge förra året, som Motala är i idag. Siriusvinst i sista matchen var allt som räknades så vi siriusfans vet hur det känns att spela med den berömda kniven på strupen. Någon brist på motivation från Sirius lär det inte vara. Sirius har en tredjeplats att spela om, vilket gör att laget kommer att få välja vilken motståndare de vill ha i kvarten. Förmodligen blir det ett val mellan Vetlanda och Hammarby, men ingenting är säkert förrän Edsbyn och Västerås har gjort sina val och det vet vi 18:03, då Sportradion sänder valet.

SMHI säger att det kommer att snöa, 4 meter per sekund i vind och nollgradigt. Men molnigheten kommer att lätta kvällen och förhoppningsvis kommer molnen att dra sig undan i tid innan matchstart.