Alexander Mayborn visade direkt att han var pigg, trots att klockan bara var strax efter ett, då han påpassligt gjorde 1 – 0 redan efter 1,10. Det var Erik Sundin som spelade fram bollen till Alexander, som inte hade några problem att sätta den i nät. Stort jubel på läktarna. Sirius spelade mycket bra i inledningen av matchen och spelade klokt och hade bud på flera mål. Man vårdade bollen inom laget och försökte hitta spelvägar genom mittfältet och kom igenom ganska enkelt. Det var flera bud på 2 – 0 och därför kändes 1 – 1 målet inte helt logiskt. Sirius missade en nedtagning som friställde Edsbyns Mattias Hammarström. Mattias hade inga problem att kvittera.

Båda lagen spelade en mycket trevlig bandy och spelade med fart och snabba överlämningar, helt i publikens smak. Men i den 15:e minuten bjöd Siriusförsvaret Edsbyn på en hörna och den förvaltade Jonas Edling mycket bra för Edsbylaget. 1 – 2 till Edsbyn. Ändå fortsatte Sirius att spela optimistiskt och respektlöst. Andreas Eskhult blev utvisad och i samma minut gjorde Edsbyn 1 – 3. Edsbyn tog över matchen mer och mer men Sirius fortsatte ändå att hålla ihop spelet och spelade respektlöst. Mattias Wiberg reducerade till 2 – 3 och helt plötsligt kändes matchen mer öppen igen. Mattias fick god tid på sig och sköt ett hårt skott utifrån som gick i mål. Sirius började ta tillbaka initiativet och spelade återigen bra och kunde sedermera även kvittera till 3 – 3. Det var Andreas Eskhult som dribblade sig fram och passade Erik Sundin som, gjorde matchens snyggaste mål, då han sköt ett skott som gick in i bortre krysset. Något turaktigt kanske kan tyckas, men nu har Erik gjort ett par liknande mål så det får nog sägas vara mer skicklighet än tur. Lomanovklass på det målet.

3 – 3 stod sig halvleken ut och Ola Johansson fick berätta för publiken på Studenternas om sin upplevelse av spelet. Ola tyckte att tempot var lågt och att Sirius var den bidragande orsaken till att det såg ut som det gjorde. Han tyckte också att hans lag underpresterade. Mats Söderman sa att Sirius var nöjda med upphämtningen och att Sirius ville spela tight och få omställningar på Edsbyn. Det var i stort så som matchbilden hade sett ut. Sirius spelade efter bästa förmåga och gjorde det klokt.

I andra halvlek började Edsbyn mycket bra och vårdade bollen inom laget och bjöd inte på många misstag. Sirius fortsatte dock att täppa till ytorna, vilket gjorde att Edsbyn fick vända hem. Edsbyn gjorde 3 – 4 genom Jonas Edling och det kändes inte helt rättvist. Sirius hade dessförinnan flera mycket bra lägen att ta ledningen i matchen men chanserna togs inte tillvara. Sirius var inne i en bra period och målet kändes inte rättvist. Men skam den som ger sig. Eskhult gjorde det mycket viktiga 4 – 4 målet då han dribblade sig igenom ett passivt Edsbyförsvar och sköt, på sitt luriga sätt, in kvitteringsmålet. Andreas Werner stod för passningen. Att det sen slutade 4 – 4 får vi tacka en storspelande Jakob Säleby för. Förutom ett ribbskott från Edsbyn, räddade Jakob flera frilägen, som något borde ha resulterat i mål vid ett mer "normalt" målvaktsspel. Super-Sälen fortsätter att övertyga i Sirius och i dag höll han kvar Sirius i matchen då Edsbyn gick för ett segermål. 4 – 4 slutade matchen och det var ett resultat som ändå får anses som rättvist. Sirius bjöd upp till bra spel och spelade mycket taktiskt i den andra halvleken.

På den efterföljande presskonferensen sa Franco Bergman att Sirius spelade bra, gjorde en bra match, samtidigt som hans egna lag underpresterade. Christian Mickelsson sa att Edsbyn var beredda på att Sirius skulle spela disciplinerat och inte bjuda på mycket. 

Magnus Berglund var nöjd med Sirius start och tyckte också att Edsbyn var riktigt bra. – Vi fick till spelet bättre i andra halvlek, sa Berglund.

Andreas Eskhult tyckte självklart att det var härligt att Sirius fick till kvitteringen till 4 – 4. Han hade också synpunkter på den utvisning som drabbade honom. Eskhult fortsatte med att säga att han vill spela en underhållande bandy och det kunde de 2139 personerna i publiken säkert instämma i att Sirius faktiskt gör. Uppsala Nya Tidningen ställde frågan till coach Berglund ifall han skulle välja Hammarby i kvartfinalspelet, för att bjuda Uppsalapubliken på en för dem, intressantare motståndare. Magnus varade att han inte hade tänkt i de banorna ännu. Magnus ville spela klart årets Elitserie först. Svenska Fans frågade de båda tränarna varför de inte utnyttjade möjligheten att ta time-out, för att göra förändringar i spelet. De båda tränarna för respektive lag sa att de faktiskt ändrade taktiken under matchens gång men att det inte var nödvändigt att ta time-out för att åstadkomma en taktisk förändring i spelet.

Nu återstår det två matcher för Sirius i årets Elitserie. Först ut är IFK Kungälv på onsdag och därefter möter Sirius IFK Motala på Studenternas IP.