Edsbyn var under fjolåret mycket starka och många experter trodde att laget från Hälsningland skulle vara lika bra i år. Frågan är om inte experterna redan har fel. Edsbyn är nog ännu bättre i år än vad de har varit tidigare. Vi på Studenternas kommer att få se bländande bandyspel där Sirius med sitt nya blå-svarta spel kommer att få en bra värdemätare för hur laget ligger till i sin bandyutveckling. 

Svenska Fans ringer upp Magnus Berglund för att stämma av inför matchen och kanske få ta del av intressant förhandsinformation. SF:s egna förhandstips var att Wiberg, Gabrielsson och Larsson skulle stå över dagens match, men enligt Berglund är det inte säkert att det kommer att bli så.

- Vi har en del förkylningar och några småskador i laget. Jag vet faktiskt inte om de spelare som vi hade tänkt ställa på plan kommer att spela. Hur laguppställningen kommer att se ut vet jag inte förrän om någon timme då jag har fått besked från en del spelare, säger Berglund.

Det kommer ändå att bli en högintressant match i dag, oberoende av vilka som spelar i Sirius idag. Edsbyn är alltid Edsbyn.

- Ja, det kommer att vara väldigt inspirerande för oss att möta Edsbyn som lag och även spelarna kan mäta sig individuellt mot varandra. Eskhult vs. Liw, Fall vs. Hellmyrs etc. Det blir en match i själva matchen, om man säger så. Vi har ett djäkligt bra mittförsvar och det blir en intressant uppgift att studera. Jag kommer att lägga mer fokus på individuella prestationer idag än vad jag har gjort tidigare. Vi har justerat rollerna inom laget en del och vi kommer att spela så de tre sista matcherna. Vi vet rätt tydligt vad vi vill göra och Edsbyn vet säkert ännu tydligare vad de ska göra.

SMHI lovar molnigt väder men ändå chans till lite sol, samt 5 minusgrader och 2 meter per sekund, nordlig vind

Matchen börjar 13:15 och väl mött på Studenternas för årets intressantaste match.