Sirius gjorde första målet. Det var Alexander Mayborn som sköt in bollen bakom Vetlandakeepern, på pass av Erik Sundin. Härligt vackert. Därefter hände inte mycket på plan förrän Werner åkte ut på en tiominutsutvisning. Under Andreas utvisning passade Vetlanda på att både kvittera och ta ledningen. Först satte Johan Löfstedt en stänkare i mål och därefter lyckades Håkan Adolfsson slå in en retur efter att Jakob Säleby hade gjort en ”Sälenräddning”. 1 – 2 och det var stundtals virrigt i Sirius. Vetlanda försökte att spela lyrbollar till Christoffer Edlund, som stundtals var mycket nära att komma igenom, men här höll Sirius tätt och försvarade sig riktigt bra. När äntligen Werner var tillbaka på plan, kunde Sirius kvittera till 2 – 2 genom mål av Alexander Mayborn. Det var Rosendahl som fick igenom ett underbart pass, som frispelade Alexander. Mycket vackert att se. Därefter kostade Sirius på sig att missa en straff. Viktor Broberg var helt fri men blev nedriven i straffområdet. Pirre sköt hårt men högt över. Men det kändes ändå som om att Sirius hade något på gång. Sirius var på väg tillbaka in i matchen, efter att Vetlanda hade känts tyngre under den första delen av första halvlek. Sirius fick i alla fall göra 3 – 2 innan halvtidspausen. Ytterligare ett ”klass”-mål. Rosendahl fördelade bollar till höger och vänster och den här gången fick Erik Sundin ett pass och sköt stenhårt upp i krysset. 3 – 2 stod sig halvleken ut.

Jonas Claesson sa i pausen att han var nöjd med sitt lags insats men tyckte att de borde ha haft en större utdelning med tanke på det spel och chanser som laget faktiskt hade skapat. Mats Söderman hade mer att säga. Mats var inte helt nöjd med spelet och skridskoåkningen utan hade mycket att säga till grabbarna i paus. Det vi hade fått se på plan var inte mycket av det omtalade blå-svarta spelet, utan det fanns mycket att rätta till. Bland annat hade Eskhult kört fast för många gånger i Vetlanda-säcken och Sirius behövde alternativ i sitt spel för att skapa andra förutsättningar för Eskhult och andra spelfördelare på mittfältet. Magnus Berglund och Mats Söderman visste vad de skulle säga till spelarna i paus

I andra halvlek fick vi se ett helt annat Sirius. Det blå-svarta spelet var tillbaka. Sirius hade större rörlighet och spelarna började spela bollen till medspelare med fart. Vetlanda blev statister och hängde inte alls med. 4 – 2 gjorde Lars Fall. Det var Eskhult som kom farandes med bollen och sköt ett skott som räddades. På returen kunde Lars Fall slå till bollen på tennis och bollen gick i mål. Sirius nöjde sig inte med det utan fortsatte att skapa chanser och likaså gjorde Lars Fall. Lars stänkte in 5 – 2 till Sirius. Vetlanda hängde inte alls med och spelarna i laget började hänga med huvudena. Christoffer Edlund var ur balans och förbannad. Sirius fortsatte att trumma på och skapa chanser 6 – 2 gjorde Pirre Roos på hörna och tog där revansch på sig själv för straffmissen. Därefter fick vi se några snygga kombinationer, signerade Rosendahl, Werner. Rosa hittade Werner, som kom med fart på högerkanten. Werner sköt och målvakten lämnade retur. Eskhult sköt in bollen i mål till 7 – 2. Därefter gjorde Mayborn sitt tredje mål för dagen. Maya kom in som försteskytt och slog in en hörna. Skottet gick högt och det är där som skotten bör sitta. Vetlanda var chanslösa och 8 – 2 till Sirius. Sen fick vi se en repris på firma Rosa, Werner. Rosa hittade återigen Werner på vänsterkanten och Werner sköt. Målvakten räddade och Maya slog in returen till 9 – 2.  Mayborn gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Björn Einarsson gjorde sista målet i matchen, som slutade 9 - 3 till Sirius.

Att det är små marginaler i bandy, vet vi sedan tidigare. Sirius rättade till några detaljer i spelet och spelade därefter ut Vetlanda. Magnus Berglund och Mats Södermans coachning i paus gjorde att Sirius förändrade sitt spel och därmed också matchbilden.

På presskonferensen började Jonas Claesson att berömma Sirius. – Vi möter ett riktigt bra lag, Sirius spelar med stort självförtroende och det är det som avgör matchen, sa Jonas. – Vi bränner alldeles för många lägen och Sirius fick en billig straff som Pierre Roos så gentilt slog över. Vi missar för mycket men jag är nöjd med vårt lags första halvlek, sa Jonas. Sen spelade vi inte som vi hade sagt och det blev alldeles för mycket Hawai-bandy, avslutade Jonas.

Magnus Berglund började med att ge Jakob Säleby mycket beröm för sitt målvaktsspel. Svenska Fans har tidigare kunna skriva om Jakobs storartade insatser i Siriusmålet. I dag valde Magnus Berglund att lyfta fram Sirius-keepern och sa att Jakob har en stor del i att det har gått så bra som det har gjort. – Han är en riktigt stabil målvakt som har utvecklats mycket under sin första säsong i Sirius, sa Berglund. Berglund fortsatte med att säga. – För oss fortsätter det osannolika. – I första halvlek var VBK det bättre laget och vi hade det flyt som vi behövde för att hänga med. I andra halvlek började vi att spela med en bättre struktur och började spela som vi hade bestämt oss för att göra. 9 – 3 känns egentligen inte bra och resultatet är en nackdel för oss, sa Berglund. Vad Magnus syftar på vet han nog bara själv men han ska få chansen att förtydliga sig i ett annat reportage. Magnus sa också att han tycker att det är kul att få vara med att starta ett engagemang för Sirius bandy i stan och att han vill att det ska bli ännu större. Hemsidan ställde frågan till Magnus varför spelarna inte ändrar sitt spel när de ideligen hamnar i samma lägen, där motståndarna överlistar Sirius. – Det är det här som är coachning, att kunna se spelet, utvärdera och göra de förändringar som ändrar spelet. Det är inte lätt för spelarna att se detta, utan det är lättare för oss coacher att se vad som händer och göra de förändringar som måste till. Det här var en lagseger där spelare, coacher och ledare runt laget samverkade i allra högsta grad.

Vi säger grattis till Sirius imponerade 9 – 3 seger.