En sammanfattning av matchen:
I första halvlek fick inte Sirius till passningsspelet och där fanns lite mer att önska. I andra halvlek blev det mycket bättre. Genomgående spelade Sirius ett mycket stabilt försvarsspel. De chanser som SAIK fick räddades nästintill av Jakob. Sälen fick släppa in ett mål då Mossberg var igenom och passade en friställd Simon Jansson (möjligtvis en retur på skott). Sirius båda mål i matchen gjordes av John Nilsson. Det första redan i tredje minuten efter att Daniel Berlin tappat bollen över sidlinjen. I andra halvlek utökade SAIK ledningen till 2 – 1 och Sirius var mycket nära att kvittera till 2 - 2, men blev tveksamt avblåsta för offside. Eskhult hade synpunkter på domslutet och domaren visade ut Eskhult för "olämpligt uppträdande". Den utvisningen kändes mer som en kompensation då Muhrén åkte ut i första då han ville ha straff och påpekade det. Domarna ville inte diskutera enskilda spelmoment med spelarna med andra ord. SAIK kunde göra 3 - 1 genom att Mossberg dribblade igenom siriusförsvaret och passat Söderholm. Det såg ut som om chansen var på väg bort men ändå kunde Söderholm få till ett skott. Mikko Aarni gjorde 4 - 1 och de flesta trodde nog att matchen var avgjord. Sirius reducerade till 4 - 2 genom ett resolut avslut av John Nilsson, och laget hade senare fler chanser att reducera ytterligare. Både Werner och Broberg hade fina lägen men fick inte till det i avsluten. Båda skotten gick strax utanför. SAIK spelade då ängsligt och slog till och med bort bollar i panik. På övertid kom 5 - 2 och var ett resultat av att Sirius försvarsspel brast i jakten på ytterligare ett reduceringsmål i slutskedet.

Det är klart att SAIK är tunga på Jernvallen. Sirius gjorde ändå en mycket bra match och hade bra häng på SAIK. Sirius spelade mer jämt med SAIK i andra halvlek men ändå gick målen in för SAIK. Sirius saknade sista skärpan vid avsluten, vilket behövs i sådana matcher. Matchen stod länge och vägde

Jakob Säleby fick kännas vid sin första förlust i IK Sirius, men Jakob var mycket bra och stod för ett tiotal kvalificerade räddningar. Världsklass med andra ord. Det är dags att Anders Jakobsson kommer till Studenternas för att specialstudera Jakobs agerande i målet, då han har överglänst alla motståndarlags målvakter.

Andreas Werner var inte helt nöjd med matchen.
– Inte mycket att säga om den här matchen. Nu tar vi nya tag mot Västerås, sa Andreas. Bra inställning, tycker Hemsidan.
Efter matchen sa Mats Söderman så här:
– Ett bra Sandviken som spelade sitt spel konsekvent. Mossberg var giganten idag. Vi hade ändå många bra chanser. Vi ska vara nöjda med matchen. Vi pressade dem ända in i slutet av matchen. Vi har spelat många tuffa matcher, jag tycker att vi gör det djäkligt bra, sa Mats och fortsatte.
– Vi skapade ändå en hel del chanser och det ska vi ta med oss från den här matchen.


Sirius ska absolut inte skämmas över sin insats, utan ta med sig det positiva från den här matchen. 10 raka segrar är stort och en förlust kommer för eller senare. I det här fallet kom förlusten senare och det är inga "storlag", förutom Edsbyn som kan mäta sig med Sirius med den bedriften. Nu ser vi fram emot Västeråsmatchen hemma på Studenternas IP på tisdag. Väl mött på Studan.