4013 hade tagit sig ner till Studenternas IP för att se matchen mot Hammarby. Sirius startade matchen i stark medvind och förhoppningen var att Sirius skulle kunna få fart under skridskorna och komma igenom hammarbyförsvaret. I början gick det alldeles strålande. I femte matchminuten blev Erik Sundin framspelad av Lars Fall, drog en försvarare och sköt bollen i mål och hela Studan jublade. Några minuter senare var det dags för 2 – 0 när Andreas Werner slog en lyra, som Alexander Mayborn plockade ner och placerade i mål. Mycket snyggt spel även nu. Hammarby åkte mycket skridskor och pumpade på i motvinden och hade ett par mycket bra lägen att kvittera. Sirius räddade bollen på mållinjen vid flera tillfällen. Men reduceringen skulle komma ändå och det var faktiskt Sirius som bjöd på den möjligheten då en misslyckad passning gick ut över kortlinjen. Hörna för Hammarby och David Karlsson sköt hörnan högt och i mål till 2 – 1.
Sirius fortsatte med att vårda bollen inom laget och spelade med snabba omställningar. Andreas Werner var på väg fram i en snabb kontring och blev fälld i straffområdet. Håkan Sjösten tvekade inte utan satte upp händerna ovanför huvudet. Pirre Roos klev fram och sköt straffen hårt till höger om målvakten Jonas Svensson, 3 – 1 till Sirius. 

Nu började Sirius spela mycket bra och hade chanser som sånär hade resulterat i fler mål. Sirius kom i alla fall att göra 4 – 1 och då på ett hörnslag. Det var Andreas Werner som slog hörnan i mål och matchuret stod då på 36 minuter. Bara minuten senare kom Erik Sundin med fart och sköt bollen hårt i ribban. Mycket nära 5 – 1 och det hade säkert fått en annan matchbild än den som kom att bli. Istället för 5 – 1 gjorde Hammarby 4 – 2 då hammarbyspelare tråcklade in bollen efter att Siriusförsvaret misslyckats med att få bort bollen. Jakob Säleby storspelade och motade flera bra skott och resultatet 4 – 2 blev halvtidsresultatet. 

Sirius hade spelat i medvind och tvåmålsledningen kändes inte alls säker på något sätt. Skridskostarka hammarbyspelare skulle få bra medhjälp av vinden i andra halvlek och få riktig bra fart under skridskorna, var det tänkt. Mycket riktigt kom hammarbyspelare fram i otäcka lägen, men Sirius var bra samlat och tillät inte Hammarby att komma hela vägen fram. Tyvärr kom det att kosta Sirius några utvisningar. Först ut var Pirre Roos. När Pirre åkte ut blev Sirius hårt tillbakapressat och reduceringsmålet till 4 – 3 skulle komma. Kalle Spjuth fick bra fart under skridskorna och fick en bra boll som han sköt i mål förbi storspelande Jakob Säleby. Pirre hann knappt in på plan förrän Sirius skulle drabbas av nästa utvisning. Den drabbade Niklas Hellqvist, som blev utvisad för slag. Inte mycket att säga om den utvisningen men däremot om nästkommande utvisning som också drabbades Sirius. Mattias Wiberg åkte ut för fasthållning. Här måste Hemsidan säga att Håkan Sjösten tappade greppet om bedömningsnivån och var inte konsekvent i sin bedömning. Håkan var annars mycket bra och borde vara en förebild för domarkåren men nu gjorde enskilda bedömningar att Hammarby gavs chansen att ta över matchen. Sirius backade hem då de var två man färre på plan. Sirius målvakt Jakob Säleby fortsatte att storspela, vilket räddade Sirius gång på gång. 

Sirius klarade av de båda utvisningarna men kvitteringsmålet skulle till slut komma ändå. Andreas Hammarbäck gjorde målet till 4 – 4 i den 85:e minuten. Till och med Hemsidan började misströsta och väntade på att Hammarby skulle ta ledningen i matchen. Sirius spelade smart, höll bollen inom laget och tillät inte Hammarby att komma fram och känslan började infinna sig om att Sirius ändå skulle klara ett oavgjort resultat. Men siriusspelarna ville annat. Andreas Eskhult fick tag i bollen och dribblade. Fem hammarbyspelare backade hem och Andreas drog ett par man och slog sen en patenterad eskhultpassning (ja, då vet de flesta hur det brukar se ut) till Alexander Mayborn, som slog bollen i mål till 5 – 4. Matchuret stod då på 90 minuter och hela Studenternas kokade av lycka. Siriusspelarna höll ihop spelet de sista tilläggsminuterna och tog sin tionde raka vinst. 
Jag vill framhålla hela laget men vill ge några extraplus till Jakob Säleby i målet, Matchens Blåställsvinnare Joachim Boivie, Andreas Werner och Alexander Mayborn. Förresten var även Pierre Roos, Erik Sundin, Niklas Hellqvist, Viktor Broberg, Lars Fall, Mattias Wiberg, John Nilsson, Andreas Eskhult och Håkan Kyller även de mycket bra.
På den efterföljande presskonferensen sa Alexander Mayborn att det här var ett av de skönaste målen som han har gjort. På frågan om det inte var tungt för Sirius då Hammarby i slutskedet gjorde 4 – 4 sa Alex.
– Nä, då är det bara att göra 5 – 4, vilket han också gjorde.
Hammarbytränaren Stefan ”Lillis” Johansson gav beröm till Sirius, som han tyckte spelade kyligt och såg rätt pigga ut matchen igenom. Lillis var inte nöjd med sitt lags insats.
– Vi hade bättre fart i andra men var inte konsekventa i vårt spel, sa Lillis. Han tyckte ändå att Hammarby skapade många chanser men lyckades inte få bollen i mål. Vid Sirius 5 – 4 mål var det helt och hållet bristande försvarsspel som gjorde att Sirius kunde slå in ledningsmålet. 
Jag  frågade Lillis om hur det känns att åka in på mardrömsarenan, Studenternas.
– Jag tycker att det alltid känns inspirerande att åka in här. Det är en härlig atmosfär att spela här, men samtidigt spelar det ingen roll var vi spelar. Det kan vara Hällåsen, Sävstaås eller ABB-Arena. Det känns alltid positivt att spela då det är mycket publik och en härlig inramning. När Hemsidan frågade Lillis om när han tror att Hammarby får ihop sitt spel, med tanke på alla hammarbyhemvändarna svarade han så här.
– De hemvändande spelarna känner väl till vårt spel och det är inget större problem för dem att anpassa sig, sa Lillis.
– Men vi går runt med många spelare i laget och det gör kanske att vi inte får den skärpa vi behöver, sa Lillis. Vi spelade mycket bra mot Broberg och då kändes det som vi var riktigt på gång, avslutade Lillis.
Magnus Berglund kunde nu äntligen erkänna att Sirius målsättning är klar, det vill säga, att klara nytt kontrakt. Klubbens målsättning har varit och är fortfarande att spela en publikvänlig och underhållande bandy. Att IK Sirius BK är på väg att lyckas kan 4013 personer i publiken intyga. Andreas Eskhult var blygsam då han beskrev passet som friställde Alexander Mayborn. – Det är inte alltid man lyckas med en sån passning, sa Andreas. Hemsidan vill nog säga att Andreas geniala och öppnande passningar är bland det mest estetiska man kan se på en bandyplan och det är ofta de går hem. UNT:s Håkan Lundh har myntat begreppet ”Eskhultpassning”. För dem som inte vet var det betyder kan jag säga att det är ett pass, med mycket små marginaler, som frispelar en lagkamrat. Alltid härligt att se. 

Det här var riktigt, riktigt roligt. När vann Sirius tio raka matcher senast? På fredag har vi chans på den elfte, då vi möter SAIK på Jernvallen i Sandviken.