2 – 1 målet gjorde Andreas Eskhult, efter en hörnsituation. Sen började målfabrikationen. Det ena målet vackrare än det andra. 2 – 2 målet gjorde Alexander Mayborn. Han blev helt frispelad av Erik Sundin. Nu trodde de flesta tillresta siriussupportrarna att Sirius skulle fortsätta att göra mål, men Daniel Svedberg kom emellan och gjorde 3 – 2. Men Sirius fortsatte att nöta på och 3 – 3 kom bara två minuter senare. Sirius skyttekung Viktor Broberg blev frispelad av Andreas Werner. Väldigt vackert gjort spel av Sirius. 3 – 4 gjorde John Nilsson. Sirius hade en hörna som räddades av spelarna på mållinjen. John höll sig framme och lyfte in målet. Matchens snyggaste mål resulterade i 3 – 5. Erik Sundin passade fram bollen till Maya som helt fri gjorde mål. Sirius spelade väldigt bra. Sirius hade senare ytterligare en chans att göra mål då både Viktor och Alexander var fria med målvakten. Viktor, som hade öppet mål, valde att passa Mayborn som lyckades med att träffa stolpen. Det anfallet var värt ett bättre öde, men 3 – 5 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek var det inget snack om saken. Sirius var mycket tyngre än Gripen och målen ramlade in tätt. 3 – 6 gjorde Andreas Eskhult. Det målet föregicks också av ett hörnslag. Kanske Sirius har hittat lösningarna på stillastående spelare vid hörnslag? 3 – 7 gjorde Mayborn efter ett pass från Andreas Werner. I och med det målet hade Alexander gjort sitt tredje för kvällen. Sirius hade lekstuga och Gripen tappade allt av vad spel heter. Vi kan inte beskylla Sirius för att vara effektiva vid mål, men det har ingen större betydelse denna kväll. Sirius gjorde också 3 – 8 genom Erik Sundin. Sundin blev frispelad av Pirre Roos. Pasjkin reducerade till 4 – 8, vilket blev matchens slutresultat. Två nya poäng till Sirius.

Efter matchen sa Mats Söderman så här.
- Efter en trög inledning visade vi en hög moral, trummade på med vårt spel, som gör att vi så småningom tar över matchen. I andra halvlek var vi helt enkelt ett nummer större än Gripen. Vi bjöd på en härlig anfallsbandy i den andra halvleken. Med något bättre skärpa hade vi säkert kunnat ha gjort fyra fem mål till.

Sviten håller i sig. Sirius tog sin nionde raka seger och Jakob Säleby vet ännu inte hur det är att förlora i IK Sirius.

Sirius fick mycket beröm av äldre Gripen-anhängare. De gratulerade och sa att det var det bästa i bandyväg som de hade sett på länge. Bara att lyfta på hatten och tacka för komplimangerna.

Hemsidan citerar mamma Säleby, som sa att det hade varit bra mycket bättre om pojken hade börjat med frimärksamling eller nått annat mer hälsosamt för hjärtat. – Varför skulle han bli bandymålvakt? Hemsidan tycker att det var ett mycket bra beslut att Jakob valde målvaktskarriären framför frimärksamlandet. Jakob hade annars en lugn dag på jobbet men hann ändå med att briljera vid ett par tillfällen och göra några kanonräddningar.