En lyrboll från Gripens vänsterhalv togs emot av Tomi Hauska. Tomi hade tidigare haft en liknande chans som Jakob då räddade. Den här gången satt skottet i mål. Men Gripenledningen varade inte länge. Sirius replikerade ganska omgående då Alexander Mayborn plockade ner en lyra och drev fram mot mål. Alexander valde att passa Viktor Broberg, som helt ren med målburen gjorde 1 – 1 målet. Sirius tog sedan över matchen mer och mer och hade mycket boll. Gripen backade hem med hela laget och spelade på kontring. Sirius ledningsmål låg länge i luften men det var inte förrän i matchminut 35 som ledningsmålet kom. Sirius snabbskrinnare, Rolf Larsson, fälldes i straffområdet. Pirre Roos klev fram och sköt hårt förbi Gabriel Bridholm i Gripenmålet. 2 – 1 stod sig halvleken ut. Man kan sammanfatta halvleken med att Sirius hade mycket boll, försökte spela konstruktivt medans Gripen backade hem och försökte sig på snabba spelvändningar och kontringsspel. Sirius ledning borde ha varit större. Broberg hade ett friläge som Bridholm räddade. Dessutom hade Sirius en boll inne som domaren blåste bort för offside. Skottet kom utifrån och målvakten lämnade retur, som sköts i mål av en framrusande Siriuspelare. Men domaren ansåg att en Siriuspelare hade stått offside vid skottögonblicket. Men domarna var inte heller överrens och den assisterande domaren visade tecken för mål.

När andra halvlek startade var det Sirius som satte högre fart i spelet. Sirius spelade högt på Gripen, som blev mer och mer stillastående. I 55:e matchminuten fick 1923 personer jubla då Sirius gjorde 3 – 1. Andreas Eskhult-show på mittfältet resulterade i att Viktor Broberg fick bollen, en boll som han inte gjorde något misstag med den här gången. 4 – 1 målet gjorde firma Eskhult-Broberg. Andreas passade fram Viktor, som den här gången sköt förbi Bridholm. Kanske hade Viktor det förra friläget i tankarna?

Efter Sirius 4 – 1 mål blev tillställningen något avslagen. Men Sirius skapade chanser utan att få till det där sista. 5 – 1 skulle i alla fall komma genom Alexander Mayborn. Alexander kom farandes utmed kortlinjen och tråcklade in bollen i mål förbi Bridholm. Matchen var nu definitivt avgjord. Viktor Broberg hade sedan chansen att göra 6 – 1 men hans frislagsskott från 35 meter tog i krysset av stolpe-ribba. Det skottet var värt ett bättre öde. Det märks att Viktor nu har ett bra självförtroende när det gäller skyttet.

Gripen skulle få göra det sista målet i matchen. Gripens libero, Mathias Johansson gör 5 – 2 målet, vilket blev matchens slutresultat.

1923 personer i publiken fick se Sirius vinna över Gripen. En stor publikframgång för Sirius Bandy. Nästa hemmamatch är mot Hammarby och då torde det bli ännu mer publik på läktarna.

16 januari 2007 förlorade Sirius mot SAIK på Studenternas. Snart ett år har gått sedan den matchen. Därefter är Sirius obesegrade på Studenternas IP. Magnus Berglund har inför säsongen sagt att målsättningen har varit att hålla Sirius kvar i Elitserien. Det målet är i och med kvällens match infriat. 20 poäng räckte i fjol till vidare spel i årets Elitserie. Sirius har nått de poängen på endast 13 matcher, vilket är en enormt stor bedrift. Sirius har sedan i våras spelat med stor press och många ”måstematcher”. Nu kan de för första gången göra det som de har tänkt, nämligen att utveckla det blå-svarta spelet, spela en publikt trevlig bandy och bygga för framtiden. Alla i Sirius Bandy ska ha en stor eloge för storartad insats. Ingen ledare och spelare ska behöva känna någon press utifrån. När hände det senast?
Nu kan det bara bli roligare och roligare och varje vinst är en ren bonus.