Under tisdagens träning passade Magnus Berglund på att göra en återkoppling till söndagens match mot Västerås. Två spelscenarier lyftes fram från matchen där Magnus efterfrågade olika spelmöjligheter utifrån de faktiska exemplen. Siriusspelarna lyssnade och deltog aktivt i resonemangen. Magnus betonade att spelarna inte gjorde några felbeslut utan påvisade fler alternativ och spelvägar som skulle ha kunnat vara mer bidragande till att hela laget var involverade i anfallsspelet.

Tränarna Magnus och Mats har ofta återkommit till att det här är en utbildning som Sirius håller på med. Tisdagskvällen visade prov och exempel på att det faktiskt är så det förhåller sig. När Hemsidan bad Magnus lyfta fram några detaljer som har varit bidragande till att Sirius ligger där de ligger idag, så säger Magnus så här:
– Hela klubben, ifrån ledarstab till spelare är enormt engagerade. Just nu lyckas vi hålla en starkt brinnande låga för det vi gör och tror på. Att vi ligger där vi gör beror på att vi fortsätter att göra bra saker, har ett bra driv och en tydlig känsla för det vi gör.
Magnus berättar för hemsidan att Sirius hade en riktig svacka i början av säsongen och han berättar om de fem första matcherna där laget inte gjorde som var bestämt.
– Nej, efter Vetlandamatchen bestämde vi oss för att jobba tillbaka till det spel vi hade på försäsongen, då vi var riktigt bra.

Vi har mer och mer fått se att Siriusspelarna blir bättre och bättre individuellt. Alla spelare håller i bollen mycket mer nu, hittar spelvägar med medspelarna och deltar mer aktivt i anfallsspelet.
– Ja, det är en av våra tankar med vårt spel. När vi vänder ut gör vi det för att hitta spelvägar för att starta anfallen och inte spela hem för att med säkerhet behålla bollen inom laget. Magnus berättar också att visionen är i grund och botten att spela ett spel som tilltalar publiken och som publiken vill se.
– Syftet är att alla är delaktiga i spelet med bollen och deltar i anfallsspelet. Det är lätt i teorin men i praktiken är det något helt annat, säger Magnus.

Sirius möter SAIK i nästa match. Tre högintressanta matcher där SAIK-matchen är nummer två i en svit på tre, där alla motståndarlag aspirerar på en finalplats på Studenternas i mars. Otroligt kul med vinsten mot Västerås och vi får hoppas på att Sirius spelar sitt bästa spel och att det räcker för att besegra stålmännen från Sandviken. På annandagen möter Sirius Hammarby som nyligen har förstärkt med 5 spelare. Hammarby får ses som starka kandidater till att vara det ena finallaget i mars, enligt Magnus Berglund.