I kvällens match visade Sirius att de var numret större än ÖSK. Örebro började annars piggt och hade några halvchanser att göra första målet men Sirius var vassare och gjorde första målet genom Viktor Broberg. Lars Fall spelar fram bollen till Viktor som kommer runt på högerkanten och placerar in bollen i mål. Efter Sirius första mål var det inte mycket som skulle tala för ÖSK över huvud taget. Sirius visade mycket större vilja och kämpatakter än ÖSK och man kunde vinna "andrabollarna". Snön låg vit på plan och båda lagen varierade spelet genom att spela höjdbollar till forwards. De bollar som hamnade i Sirius straffområde plockade Pirre Roos helt kontrollerat ner. ÖSK bjöds inte på några farligheter alls.

2 – 0 gjorde Alexander Mayborn, efter att Viktor Broberg hade snurrat upp ÖSK-försvaret. Sedan trillade målen in titt som tätt och 3 – 0 gjorde Erik Sundin, 4 – 0 gjorde återigen Alexander Mayborn, den här gången assisterad av Andreas Werner.

Efter pausen fortsatte Sirius att dominera spelet. Nu spelade Sirius med vinden i ryggen och spelet kunde mer eller mindre liknas med propagandaspel från Sirius sida. ÖSK fick knappt låna bollen och Sirius gjorde lite som de ville och dirigenten på mittfältet hette Andreas Eskhult. Andreas gjorde 5 – 0 efter en soloraid som var mycket sevärd. Västra Sidan, Sirius supporterklack, började att sjunga –Samba på Studan. För det var precis var det var. Bara att se Andreas bollbehandling är värt entrébiljetten. Andreas gjorde även 6 – 0. Den här gången stod Lars Fall för förarbetet. Alexander Mayborn hade i halvtidspausen lovat hemmapubliken att hoppa i badtunnorna, som stod vid det ena målet, ifall han gjorde något mer mål. Det blev ett vinterdopp för Alexander. 7 – 0 gjorde Alexander när han blev helt frispelad av Viktor Broberg, rundade målvakten och sprätte in 7 – 0 målet. Tyvärr fick inte Jakob Säleby hålla nollan, utan Örebro kunde göra 7 – 1 efter ett frislag som damp ner i straffområdet. Sirius var 100%-iga i försvarsspelet och Pirre Roos var giganten på liberopositionen. Niklas Hellqvist fick spela back och gjorde det oerhört inspirerat. En kämpainsats av Niklas, som fick priset Matchens blåställ.

Hela laget ska ha en stor eloge för en fin insats. Tyvärr fick Olle Gabrielsson utgå under matchen med en befarad hjärnskakning. Vi får hoppas att det inte är någon större fara med Olle.

Efter matchen gav ÖSK-ledaren, Stefan Nilsson stort beröm till Sirius libero, Pirre Roos. Han var mycket ödmjuk i sin framtoning och medgav att Sirius var numret större. ÖSK hade en strategi men vädret gjorde det inte möjligt. Stefan ville inte alls skylla på vädret utan medgav att Sirius var det bättre laget och hade svårt att förklara siffrorna på ett annat sätt.

Mats Söderman sa att det var en otroligt stabil insats och mycket väl genomförd match av hela laget. Mats hade även synpunkter på att den snöiga isen präglade spelet allt för mycket och önskade en inomhushall omgående till bandystaden Uppsala. Visserligen var förhållandena lika för båda lagen men båda lagen ansåg sig ha fördelar av en bättre plan än vad som bjöds på för kvällen. 

http://www.siriusbandy.se