Nykomlingen Örebro har två segrar i årets Elitserie. Först besegrades Gripen med 5 – 3 och därefter besegrades Motala på Isstadion med 5 – 6. Förmodligen har säkert alla redan förträngt resultatet mellan Motala – Sirius, men jag kan påminna läsarna om det blev 7 – 2 till Motala. En kalldusch för Siriusspelarna med andra ord. Därefter har Sirius spelat mycket bra och hemma på Studenternas är laget fortfarande obesegrade så här långt in på säsongen. Vi får hoppas på att den sviten håller i sig, men då gäller det att få stopp på Tomas Knutsson och kompani. Sirius är annars i bra form nu och bortaslog Broberg i sin senaste matchen.

Det hör inte till vanligheterna att ett lag som ligger långt ner i en serie har en spelare som toppar skytteligan. Örebros Tomas Knutsson har mäktat med 15 mål under säsongens 8 första matcher och är därmed ensam skyttekung i dagsläget. Det skvallrar om att Sirius måste se upp med Knutssons framfart på isen. Framspelaren till Knutsson är som oftast Mikael Jansson. ÖSK har också fått ett tungt nytillskott genom Jarno Väkiparta. Jarno spelade sin första match med ÖSK i den snöpliga förlustmatchen mot Vänersborg men har nu hunnit med att träna en del och blir säkert att räkna med.

Hemsidan har också pratat med vår målvaktstränare Fredrik "Linkan" Lindqvist inför matchen och Fredrik kan berätta att alla är tillgängliga för spel men att Rolf förmodligen är sliten efter sitt landslagsuppdrag för Finland. Det återstår att se om Rolf kommer att spela. Laget tas inte ut förrän efter kvällens träning så Hemsidan kan inte ge någon laguppställning i nuläget.

Fredrik berättar om sin roll i ledarstaben och att hans uppgift är att coacha Sirius båda målvakter. – Målvaktspelet är en annan sport i sporten, säger Fredrik, som tidigare var målvakt i A-laget. Det är en helt annan träning och tanke bakom målvaktsträningen och det är en viktig bit i lagarbetet, säger Fredrik. Med Fredriks målvaktsbakgrund blir han ofta en länk mellan Mats och Magnus och målvakterna. – Jag har en annan förståelse för hur målvakterna tänker, säger Fredrik. Sirius har tidigare matchat Jesper och Jakob lika mycket men Fredrik kunde berätta att ledarstaben har valt att prioritera Jakob mer framöver. Jesper kommer också att spela vissa matcher men att han kommer att få sitta på bänken lite oftare än tidigare, säger Fredrik.
Väl mött på Studenternas IP.