När Sirius spelade bandy på Hällåsen senast så var det för att spela annandagsbandy, och det gick inte så bra. Sirius förlorade med 6 – 2 och vi var inte i närheten av att rubba hälsningelaget. Men när vi satt på bussen upp till Söderhamn ringde Janne Sjonemark och berättade att Andreas Eskhult var klar för Sirius. Bättre julklapp kunde nog inte Sirius ha fått och med Andreas intåg i truppen kom så småningom vändningen. Sirius hade spelat ihop tre poäng när nästintill halva säsongen var spelad. I morgon när Sirius åker till Söderhamn är det med ett helt annat utgångsläge. På sju matcher har Sirius spelat ihop åtta poäng och laget är definitivt inte slagna på förhand. Sirius har spelat hem poängen hemma på Studenternas. Är det dags för de första poängen på bortais i morgon? Ja, det återtår att se. Ingen i truppen känner sig slagna på förhand. Efter matchen mot Bollnäs känns det som om Sirius har riktigt bra chans att besegra Broberg på deras hemmaplan, Hällåsen.

Söderman berättade att hela truppen åker till Söderhamn. Det som är klart är att Jakob Säleby kommer att stå. Vilka som spelar är i nuläget inte klart men vi kan alltid spekulera i vilka som kliver på isen i morgon. Försvaret verkar klart. Kyller, Boive, kapten Roos. Högerhalv Fall, vänsterhalv Werner. På mittfältet och i anfallet har Söderman valt att rotera bland spelare i truppen.

Söderman berättade också att Broberg får gälla som favoriter. Det gäller för Sirius att vara med från början och hålla ihop spelet, spela sitt egna spel, precis som det har sagts tidigare.

Hur gick hemmamötet på Studenternas mellan IKS och Broberg? Någon som kommer ihåg? Egentligen borde jag utlysa en tävling men det får räcka med äran. Du kan skriva en kommentar efter artikeln.

I den senaste hemmamatchen skrev jag att domaren blåste straff för att Bollnäsförsvaret slog på Eskhults klubba. Men någon som stod bättre placerad menade att domaren blåste för att försvararen stod med knäet i isen. Bra att ni kommenterar. Det är svårt att hinna med att se allt. 

www.siriusbandy.se