I Svenska Cupen besegrade Sirius Vetlanda i en mycket tuff och jämn match. Siffrorna blev till slut 4 – 1 till Sirius så vi får väl utgå ifrån att Vetlanda är på sitt bästa spelhumör då de har en revansch att utkräva.

I Vetlanda spelar försvarsspelaren Marcus Bergwall. Någon närmare presentation av hans bandykvaliteter behövs inte utan det räcker med att räkna upp de klubbar han har representerat. Vad sägs om Boltic (SM-guld 1995), Hammarby, Raketa Kazan samt rysk mästare med Dynamo Moskva 2008. Andreas Eskhult har förmodligen oftare spelat med Marcus än emot honom. I morgon får vi se vem av  de två som har mest fördel av att kunna varandra utan och innan.
Vetlanda är ett ”spelande” lag där många spelare kan vara deltagande i speluppbyggnaden. Sirius får se upp med spelare som Patrik Gustafsson och forwarden Christoffer Edlund. Edlund har under de fyra första matcherna gjort 5 mål och passat fram till 6. Det gäller för Sirius att man är med från början eftersom VBK har gått ut hårt för att få en snabb ledning i matcherna, vilket Villa fick känna på.

Ytterligare en person med stort bandykunnande är självklart den förre storspelaren Jonas Claesson. Jonas är numera tränare i sitt gamla klubblag. Jonas har spelat sex SM-finaler och vunnit två och de två vinsterna är med Vetlanda. De övriga fyra finalmatcherna är med Hammarby och de har ännu inte lyckats vinna. Säkerligen kommer så småningom Jonas bandykunskap att sätta sin prägel på Vetlanda.

Hur har säsongen inletts? Vetlanda förlorade den första matchen och har sen radat upp tre vinster. Förlusten kom mot Edsbyn i Dina Arena, vilket inte är så mycket att orda om. Därefter har man en övertygande hemmaseger över Villa, en meriterande uddamålsvinst hemma mot Bollnäs och till sist en uddamålsvinst i bortamatchen över Vänersborg.

Sirius har ett träningspass i kväll och i morgon förmiddag kliver laget på bussen ner till Vetlanda. Söderman meddelar att Sirius har 16 spelare i truppen och att alla är skadefria, vilket gör att två spelare inte kommer att få spela. Hur truppen kommer att se ut vet inte Hemsidan idag. Lagledningen har valt att matcha våra två målvakter så att de har fått stå varannan match. Om det fortfarande stämmer kommer i så fall Jeppe att stå och matchhjälten från Villamatchen, Jakob Säleby, att sitta på bänken. Jeppe fick den otacksamma uppgiften att stå i fredagens match i Edsbyn och gjorde många bra räddningar. Vi får hoppas att laget är väl samlat när Vetlanda anfaller och gör målvaktsjobbet lite enklare får våra två målvaktsstjärnor.