Inledningen på matchen bjöd på ett stillastående Sirius. Villa kom igenom enkelt på mittfältet. Firma Peter Karlsson i lag med Daniel Andersson hittade varandra allt för ofta. Sirius drog ideligen på sig utvisningar och fick jaga Villaspelare som hela tiden låg steget före. En stor bidragande orsak var vinden. Sirius fick spela första halvleken i motvind men det förklarar inte allt. Ett stort glapp mellan lagdelarna gav stora utrymmen för Villas Peter Karlsson att få briljera på mittfältet.

Men Sirius fick det första målet. Det var Viktor Broberg, som på pass av Andreas Eskhult, gav Sirius första mål. Viktor blev helt frispelad och var ensam med målvakten. Inga misstag från Viktors sida och 1 – 0 satt otagbart bakom Villas målvakt. Målet kom ologiskt eftersom Villa hade haft större delen av spelet. Det dröjde inte lång tid förrän Villa kvitterade och därefter tog ledningen till 1 – 2 på straff. Viktor gjorde det viktiga 2 – 2 målet efter ett mönsteranfall. Tyvärr, för Sirius, gjorde Villa 2 – 3 i matchminut 44. Ledningen var helt rättvis, sett till hur halvleken såg ut.

Förhoppningarna om bättre fart för Sirius i andra halvlek införlivades direkt. I matchminut 52 började Eskhult show. Eskhult åkte igenom hela Villa innan han kom in i straffområdet utmed kortsidan på högerkanten. Eskhult stoppades på ett ojust sätt och domaren blåste straff. Nu var det Sirius tur att få chansen från straffpunkten. Fram klev kapten Roos och slog in sitt andra straffmål för säsongen. 3 – 3. Villa tog återigen ledningen genom Jesper Bryngelsson. Sirius slarvade en hel del och fick inte bort bollen från straffområdet. Men Sirius ville mer och visade upp eftermiddagens finaste anfall. Dirigenten som så ofta förut hette, Andreas Eskhult. Nu serverade han bollen på Lars Falls klubblad och fri med målvakten gjorde Lars inget misstag. 4 – 4 Nu trodde många med mig att Sirius skulle ta över matchen men firma Karlsson-Andersson gjorde allt för att hålla försprånget. 4 – 5 var en soloprestation av Daniel Andersson, på pass av Peter Karlsson. Daniel Andersson är fixstjärnan i Villa och Sirius har Andreas Eskhult. Andreas är en av världens bästa spelare och det visade han i eftermiddag. Efter att återigen ha lurat tröjorna av hela Villa, kom han in i straffområdet och lyfte bollen i mål till 5 - 5. Den här gången kom Andreas farandes på vänsterkanten.

Jakob Säleby gjorde en stormatch i eftermiddagens match. Han gjorde flera matchavgörande räddningar. Under den här perioden spelades det riktigt härligt offensiv bandy och båda lagen vaskade fram bra chanser. I Siriusmålet gjorde Jakob den ena svettiga räddningen efter den andra. Helt klart avgörande för matchen eftersom Sirius hela tiden fick jaga för att komma ikapp målmässigt.

Sirius skulle få en tremålsskytt. Det var Viktor Broberg som fick göra hat-trick. Den här gången var det Erik Sundin som var framspelaren. Passningen öppnade upp Villaförsvaret och Viktor kunde lyfta in bollen i mål. 6 – 5 och äntligen ledning för Sirius. Jakob fortsatte att storspela och det var mycket nära att Villa kvitterade. Istället kunde Erik Sundin göra 7 – 5, på pass av Lars Fall. 7 – 5 blev slutresultatet.

När vi summerar intrycken från matchen, har båda lagen en hel del att arbeta på när det gäller det defensiva spelet. Det blir ofta ett stort glapp mellan lagdelarna i Sirius och vi hoppas att Mats Söderman snart får ordning på det.
I eftermiddag såg vi mycket underhållande bandy. Det Hemsidan ställer sig undrande inför är var publiken håller hus. Sirius och Villa bjöd på underhållande bandy och invånarna i Bandystaden valde att göra något helt annat än att se Eskhult visa upp hela sitt register i dribblingskonster, Jakob Sälebys matchavgörande räddningar och Viktor Brobergs målsinne. De tre spelarna var klart lysande i eftermiddagens match. 

www.siriusbandy.nu