I inledningen bjöd Studenternas IP på bra förutsättningar att spela bra bandy och Sirius visade upp ett brilliant spel direkt, där bollen passades till spelare med fart. Mittfältet hittade många spelvägar och fick igenom bollar till forwards. Ett exempel på detta skedde redan i femte matchminuten då Viktor Broberg var igenom men tyvärr blev det inget mål den gången. Sirius spel gjorde att kungälvsspelarna fick ta frislag långt nere på deras egna planhalva. Sirius hade flera bra lägen att göra första målet men hemmapubliken fick vänta på första målet i hemmapremiären. Kungälv var inte alls ofarliga och en snabb spelvändning var nära att ge Kungälv ledningen, men Jakob Säleby räddade den situationen. Målfyrverkeriet skulle komma, i dubbel bemärkelse. Alexander Mayborn gjorde 1 – 0 till Sirius och publiken bjöds på ett fyrverkeri som sköts upp utanför plan. Mayborn bjöd senare på målfyrverkeri genom att göra två mål till, innan matchen var över. 

Efter ledningsmålet bjöd Sirius upp ett propagandaspel och hade många chanser att göra 2 – 0 och målet skulle till slut komma. Andreas Werner sköt ett skott utifrån, som satt i burgaveln. I det här skedet spelade Sirius mycket bra och det kändes som om de var på väg att punktera matchen men IFK Kungälvs Mikael Vaihela ville annat då han kom helt fri med Jakob och gjorde inget misstag. 2 -1 och mer nerv i matchen. Sirius fortsatte att spela mycket bra och Kungälv åkte på två utvisningar efter varandra. Detta gjorde att det blev stora ytor, som Erik Sundin tog tillvara på och gjorde 3 -1 efter en soloraid. Kungälv hade inte mycket att sätta emot Sirius spel. 3 – 1 stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek syntes det att Kungälvspelarna hade fått andra direktiv av tränare Roger Knöös. Kungälv satte press på Sirius bollhållare högre upp i banan, vilket gjorde att Siriusspelarna inte fick lika stora ytor att bygga upp spelet på. Samtidigt kom regnet och gjorde planen svårspelad för Sirius ”spelande” spel. Men 4 – 1 skulle komma. Det var kapten Pirre Roos som sköt bollen i mål. Kanske Siriusspelarna trodde att matchen nu var vunnen, men segervrålet hade knappt tystnat innan Kungälv hade reducerat två gånger om och tillslut också kvitterat till 4 – 4. Daniel Gratjev var en stor tillgång och bidrog till stor del själv att det var kvitterat. Helt plötsligt var det en helt öppen historia. Spelet stod och vägde. IFK Kungälv hade redan börjat vinna ”andrabollarna” och Sirius uppspel gick inte hela vägen fram.

5 – 4 gjordes sedan av Alexander Mayborn, efter en soloraid. Strax därefter blev även Viktor Broberg helt frispelad och från sin högerkant gjorde han inget misstag då han gjorde 6 – 4. Kungälvsspelarna började hänga med huvudena och hade mer eller mindre redan gett upp då Alexander gjort sitt tredje mål för dagen. 7 – 4, vilket blev kvällens slutresultat.

Sirius började matchen i mycket högt tempo och höll bollen bra inom laget. Spelet på mittfältet var variationsrikt och bjöd på många delikatesser i publikens smak. Efter matchen berättade Alexander att Sirius vill spela ett finessrikt spel som underhåller publiken och Hemsidan är beredd att hålla med. Skönspel blandat med nerv och som tillslut slutade lyckligt för IK Sirius. Drygt 1000 personer på läktarna njöt av underhållningen och ser gärna att fler sluter upp och ser bra bandy vid nästa hemmamatch, som är på söndag.

IFK Kungälvs tränare, Roger Knöös var inte nöjd med sitt lags prestation, som han tyckte underpresterade även om de idag spelade bättre än vad de gjorde mot Sirius i Svenska Cupen. På frågan om hur det känns att åka över andra sidan Göta älv och spela bandy inomhus i Surte så var han positiv. Det har gett 3 ispass inomhus i veckan sedan mitten av augusti. I kväll räckte inte Kungälvs bandykunnande till men de kommer säkert att vinna en hel del matcher, när spelet går deras väg. 

www.siriusbandy.nu