Hej Mats. Sista träningen ikväll innan det är dags för Elitseriepremiären borta mot IFK Motala. Börjar pusselbitarna falla på plats nu?
- Ja, det har sett bra ut under hela försäsongen och nu gäller det för oss att ha roligt och spela ut. Det ska vara fest att spela. Det här är en av 26 matcher och vi ska inte tänka alltför mycket på att det är premiär. Någon risk för premiärdaller finns inte. 

Som du säger så har det sett väldigt bra ut under försäsongen. Hur tänker du runt laguttagningen?
- Vi har 14 bra utespelare och 2 mycket bra målvakter. En av målvakterna måste tyvärr sitta på bänken. Olle Gabrielsson är tyvärr avstängd eftersom han fick grovt matchstraff mot Vetlanda i Svenska Cupen. Ett angenämt problem att ta ut truppen som ska spela på söndag. 

Motala har inte haft is under någon längre period än. Tror du att det kommer att vara avgörande till Sirius fördel?
- Motala överraskade positivt förra säsongen och var starka från start då. De har spelat ett antal matcher i ABB-Arena och kommer säkert fullt förberedda även de. Det gäller för grabbarna att vara på tårna från början, men grabbarna är verkligen sugna på att få dra igång nu. Vi har ett bra självförtroende inför det vi håller på med. Vi ledare och spelare tror fullt ut på det vi gör. 

Som sagt tidigare. Det är lätt att återkomma till hur bra det har sett ut under försäsongen. Det syns att grabbarna spelar med stort självförtroende och att det i spelet finns en grund som saknats tidigare.
- Självklart. Vi tränare, ledare och spelare tror på det vi håller på med. När vi spelar ut och får spelet att fungera fullt ut är vi riktigt bra, vilket vi stundtals visade i matchen mot Hammarby.

Helt klart är att Motala inte är lätta att slå hemma på Isstadion. Vi hoppas att grabbarna får en bra start på årets Elitserie och tar hem två poäng på söndag. 

www.siriusbandy.nu