Niklas Hellqvist gjorde 1 – 0 i matchminut 21. Hellqvist kom igenom hela försvarslinjen då Andreas Eskhult serverade ett smörpass. Hellqvist skrinnade på ut åt vänster och drog till ett hårt skott som målvakten inte hade en susning om vart skottet tog vägen. Mål nummer 2 gjordes av Alexander Mayborn blev helt frispelad. Vem det var som stod för passningen? Eskhult, förstås!!!

2 – 0 blev resultatet i halvtid. Kungälv spelade tätt på Eskhult och backade hem med hela laget, vilket gjorde det svårt att komma igenom den kompakta försvarsmuren. Men Eskhult såg de små spelvägarna som öppnade upp ytorna. Sirius hade ett mycket bättre organiserat spel och fart än Kungälv, som verkade kämpa mer än att ha en spelidé.

I Andra halvleks början gjorde Niklas Hellqvist sitt andra mål för dagen, då han återigen fick på ett hårt skott. Den här gången från 30 meter. Det var virrigt värre i Kungälvs försvar innan en siriusspelare fick tag i bollen och serverade Niklas drömläget till 3 – 0.

4 – 0 föregicks även det av ett misstag i kungälvsförsvaret. Det såg enkelt ut men det var Sirius som pressade på och låg bakom händelserna. Erik Sundin fick bollen, gick runt försvaret och fortsatte parallellt med mållinjen och sprätte upp bollen i nättaket. Mycket snyggt. Erik gjorde även mål nummer 5, på passning av ANDREAS ESKHULT!. Andreas lirkade upp det kompakta försvaret, hittade en liten lucka och serverade bollen på Eriks klubblad. Inga misstag med målvakten. 5 – 0.

I matchminut 60 fick Sirius straff när en siriusspelare fick ett slag på klubban av en Kungälvsspelare. Nytt för i år är Pirre har skruvat in siktet en decimeter och nu satt bollen i nätet bakom kungälvskeepern.

6 – 0 blev slutresultatet.

Efter matchen pratade Hemsidan bland annat med Olle Gabrielsson (spelade inte idag), Niklas Hellqvist och målvakten Jakob Säleby. De var eniga om att spelet ser mycket bra ut redan nu. Sirius har fått ytterligare styrka på mittfältet genom bla Erik Sundin. 

Jakob. Hur kändes det att få hålla nollan, frågar Hemsidan?
- Det här var min andra tävlingsmatch i Sirius och det känns helt underbart. 

Har du något ögonblicksminne av matchen, som du kan berätta om?
- ????!! ”Nä, det dyker väl upp nått sen”, avlutar Jakob. 

Niklas Hellqvist passade på att skicka en skämtsam hälsning om det borde vara han som skjuter frislagen numera, efter de två praktträffarna som han fick på. Hemsidan är nästan beredd att hålla med.

Hemsidan tackar för sig och gratulerar till SEGERN!!! 

www.siriusbandy.nu