Segern var odiskutabel, även om IKS hade en period i matchen då de spelade sämre. Självklart är vi alla nöjda med två friska poäng. Sirius leder tabellen på 5 poäng och ÖSK 4, Kalix 2 samt Haparanda 1 poäng. Vinner IKS på onsdag, samtidigt som ÖSK vinner mot Kalix, är det klart att IKS spelar i elitserien nästkommande säsong. 

Hemsidan fick tag på vår tränare Mats Söderman när de sitter i bussen på väg till flyget. 

Gratulerar till segern och två poäng.
- Ja, tackar. 

Hur såg matchen ut?
- Vi började båda halvlekarna väldigt bra, kommer runt dem på kanterna. Vi ledde som mest med 5 – 1 och då fick de, något lättvindigt, två mål. Det gjorde att de fick en hel del energi och fick till 3, 4 hörnor. Men vi gjorde väldigt bra rus på hörnorna och de fick inte någon utdelning. 

Och Fall gjorde 3 mål.
- Ja, de första två dunkade han in på hörnor. Sen gjorde han ett väldigt fint mål där han blev framspelad av Eskhult. Tog sig runt försvaret och hängde in bollen bakom deras keeper. 

Hur såg matchbilden ut?
- Vi ägde boll till 65 %. Haparanda spelade väldigt ostrukturerat, lite av ”finsk bandy” med variation mellan långa bollar och energiskt med spel på kanterna. Vi skapade många chanser som vi borde ha gjort fler mål på, men det är huvudsaken att vi vinner idag och det gav oss två friska poäng. Oerhört viktigt. 

Nästa match är hemmamatch mot Haparanda.
- Även den kommer att bli en väldigt viktig match. 

Det ser bra ut för oss. 5 poäng på 3 matcher. Örebro vann sin match mot Kalix.
- Ja, det tätar till sig i serien.

Övriga siriusmålskyttar var Niclas Stahlén, Pirre Roos (straff) och Mattias Wiberg. 

www.siriusbandy.nu