En match som kunde ha varit regisserad i bästa Hollywood-anda och med ett lyckligt slut. Förutsättningarna var enkla. Det lag som vann, vann också kvalplatsen till nästa säsongs Elitserie.

Det var Tillberga som började bäst. De visade upp ett spel med mer fart och skridskoåkning än vad Sirius mäktade med. Tillbergas mål kom på hörna redan i den sjätte minuten. Det var Tillbergas Johan Kruse som fick till ett praktskott. Spelet kom att jämnas ut och det såg ut som om Sirius började ta tag i spelet och vårda bollen inom laget, men Tillberga tillät inga Siriusspelare att komma in i straffområdet. Ett kompakt Tillbergaförsvar gjorde det svårt för Siriusspelarna att komma fram i några farligheter. 1 – 0 blev resultatet i halvtid och Sirius var ur Elitserien. 

I andra halvlek blev spelet man – man på Tillbergas Pelle Fosshaug mer tydlig. Pelle hade svårt med uppvaktningen och straffade ut sig genom dåligt uppträdande. Strax efteråt tvingades Siriusbekantingen Andreas Broberg fälla Lars Edvardsen och även han åkte ut på 10 minuter. Nu fanns det större ytor på isen och det tog Sirius fasta på. Efter en tilltrasslad situation i Tillbergas straffområde kunde Sirius nestor, Urban Förare, slå bollen i mål och Sirius var återigen klara för kvalserien. Nu trodde Hemsidan att Sirius skulle fortsätta att trumma på och göra ytterligare något mål, men det var Tillberga som gick till anfall och hade några farligheter. Här måste vi även tillägga att Dennis Wasberg var lugnet själv i Siriusmålet och räddade oss flera gånger om. 

I 85:e matchminuten blev Sirius tvungna att ta en utvisning. Det var Andreas Werner som åkte ut 10 minuter för fasthållning. Nu var det mycket som stod på spel och det kändes i hela hallen. Tillberga hade ett bra och varierat spel men Sirius kunde kontra och Tillberga blev tvungna att fälla en framstormande Siriusspelare (hemsidan missade vem det var men skriv i GB och berätta). Werner satt på botbänken och den stora frågan var vem som skulle slå straffen. Vår kapten, Pirre Roos åkte fram och hämtade en boll ur korgen och lade upp den på straffpunkten. Helt iskallt och utan nerver slog han in bollen bakom Tillbergakeepern.

I slutet lyckades Pelle Fosshaug dra på sig ett lindrigt matchstraff men det var av mindre betydelse. Pelle var annars mycket bra då han spelade bandy och snackade mindre.

Nu väntar kvaltider för Sirius. Hemsidan återkommer med intervjuer och annat i morgon, torsdag. 

www.siriusbandy.nu