Spelbolagen håller, för ovanlighetens skull, Sirius som favoriter. Det är säkert ingen som tror att det kommer att bli någon lätt match och för att få någon klarhet ringer vi upp Mats Söderman.

Hej Mats. Det blir en tuff uppgift att lösa på Lugnet ikväll?
- Ja, vi måste gå för full maskin om vi ska kunna vinna ikväll. Falun har spelat jämt mot de ”stora” lagen. Vi förlorade mot Falun i Svenska cupen och i en träningsmatch hemma på Studenternas. Däremot vann vi träningsmatchen mot dem på Lugnet. Vi brukar kunna spela bra där. 

Är det något i Faluns spel som ni i laget måste se upp med?
- Vi kommer först och främst att koncentrera oss på vårt spel och göra det vi ska. Falun är ett lag med spelare på en jämn nivå, men ska man lyfta fram några namn på spelare som sticker ut så får man ändå nämna Micke Ohlsson och Rasmus Lindqvist. Rasmus är ju finsk landslagsman. Annars spelar vi själva på en högre nivå nu och det är full energi i laget och det känns väldigt positivt.

Hemsidan tackar för pratstunden och önskar laget lycka till. Hemsidan kommer att vara på plats i Falun.

När Falu BS besökte Studenternas spelade de mycket defensivt och kontrade framgångsrikt. Det ska bli intressant att se om de behåller taktiken från den matchen eller om de kommer att satsa mer offensivt. Falu BS ligger i dagsläget 3 poäng efter Sirius och ska de ha någon som helst chans till kvalplats är det bara seger som räknas. Jag tror vi får se fram emot en tät match där spelarna känner av att mycket står på spel.

www.siriusbandy.nu