Sirius började matchen bäst och spelade runt bollen inom laget. VSK hade svårt att komma till avslut. Sirius var det lag som stod för det kreativa i spelet och det första målet kom på ett hörnslag, inslaget av Viktor Broberg. Under den här perioden av matchen spelade Sirius smart, backade hem och vårdade bollen utan att för den skull bli alltför defensiva. Efter halva första halvlek var det VSK som kom att stå för initiativen. De började få fart på skridskorna och passade bollen till omarkerade spelare som kom bakifrån. 1 -1 kom helt logiskt när Mikael Carlsson blev helt frispelad och kom bakom Sirius backlinje. I 39:e matchminuten gör Sirius åter mål på hörna. Den här gången var det Andreas Werner som fick in bollen sedan ruset gått helt fel. 

Sirius hade ett antal lägen att göra ytterligare mål men tyvärr ville det sig inte. I paus kom det att stå 1 – 2 till Sirius. I andra halvlek startade VSK starkare än i första. De började få bättre fart på skridskorna men Sirius höll ihop sitt spel mycket bra och tillät inte VSK-spelarna att komma fram i alltför giftiga attacker. Tyvärr blev det mål till 2 – 2 i en kontring efter att Sirius hade haft en mycket bra hörna. Mål där och det hade säkert sett helt annorlunda ut. Mattias Wiberg hade också ett friläge att göra 1 – 3 men sköt utanför. Är det någon mer som tycker att det börjar låta bekant? Istället fick VSK en straff efter en fällning i straffområdet. Straffen satt klockrent i ribban men returen gick ut till Johan Geibert i VSK, som slog in bollen. 

Efter målet började Sirius chansspela och det var nära att det hade gått hela vägen. 4 – 3 gjorde Lars Fall på ett stenhårt skott en bra bit utanför straffområdet. Han kom runt på högerkanten och drog till ett hårt skott helt otagbart för Kjörling. Tyvärr var det inte många minuter kvar men Sirius hade ytterligare några chanser att kvittera men domaren blåste av och slutresultatet blev 4 – 3 till VSK.

Sirius kapten Pirre Roos, fick en skada och fick utgå. Hemsidan träffade Pirre efter matchen och kunde tydligt se att han hade en hel del värk. Vi får hoppas att det ”bara” är ömmande mjukdelar och att det går över fort.

Mats Söderman kunde efter matchen konstatera att spelarna har svårigheter att sätta bollen i mål när chanserna dök upp.

Sirius bjöd på en av de bättre matcherna men ineffektiviteten vid avsluten gjorde att VSK kunde vinna en match där Sirius var minst lika bra. I nästa match väntar Hammarby och nästa seger bör inte ligga långt borta.

www.siriusbandy.nu