Sirius kommer att ställa upp med samma lag som senast mötte Gripen hemma men med den förändringen att även Mattias Wiberg går in i laget. I förra matchen skadade han sig på uppvärmningen och avstod, men nu är Mattias redo för spel igen. Niklas Benkelius är ännu inte återställd efter sin käkskada men har börjat träna på is igen. Det återstår att se om han hinner bli skadefri innan säsongsavslut.

Inför matchen ringer Hemsidan upp vår team manager Magnus Berglund.
Hej Magnus. Hur ska det gå till för att besegra VSK?
- Hahahaha. Vad ska jag svara på det, tycker du? Vi kommer att möta ett enormt taggat VSK i kvällens match. De förlorade igår och det vet jag själv som gammal spelare att man inte vill förlora två matcher i rad. Det är inte ofta som något topplag förlorar två matcher på raken. 

Det kan inte vara så att de är svagare nu efter VM?
- Nej, det tror jag inte. Västerås hade bara två spelare med i VM-truppen. Jag såg matchen Tillberga - Edsbyn igår och där var inte Byn på topp. Sett till hela matchen borde Tillberga ha vunnit. 

För oss var det ändå tur att Byn kunde vinna.
- Otroligt viktigt. 

Hur som helst. Vad är nyckeln till framgång ikväll?
- Nyckeln är att vi måste vara konstruktiva när vi har bollen, se till att spela vårt spel och inte vara defensiva. Vi måste visa pondus och vara fyllda av självförtroende. Vi måste helt enkelt spela mycket bra bandy. Då tror jag definitivt att vi kan besegra Västerås. Mot topplagen har vi spelat mycket bra men har inte fått med oss det lilla avgörandet i spelet. 

Det kommer säkert att gå fort ikväll?
- Ja, Västerås är det lag som har snabbast spel av alla elitserielagen.

Hemsidan tackar för sig och önskar IK Sirius BK lycka till i kvällens match. 

www.siriusbandy.nu