Hej Janne. Nu får du förklara dig! Det går ett rykte om att ni funderat på att flytta matchen mot Hammarby IF från Studenternas till Zinkens på söndag??
- Ja, det stämmer. Vi har diskuterat frågan med några sponsorer, Västra sidan, och naturligtvis Hammarby. Vi är i behov av att tänka i nya banor. Det är definitivt trevligare med 2000 personer på läktaren än 450 som vi har på hemmamatcherna. En springande punkt i resonemanget är naturligtvis ekonomin. 

Rent sportsligt är det kanske inte det ultimata?
- Nej, rent sportsligt är Studenternas alltid nummer 1. Jag tror ändå att vi har mycket större chans att vinna på Studenternas och jag tror att chansen till vinst är mycket stor. 

Hur ska vi göra för att det ska komma en större publik till Studenternas?
- Just nu kontaktar vi våra samarbetspartners. Vi hoppas att många företag är beredda att lägga en slant så att vi kan bjuda uppsalaborna på fri entré. Gratis inträde, Hammarby och ett viktigt läge i serien gör att vi hoppas på minst 1000 personer på läktarna. 

Annars… Hur är läget i stort?
- I stora delar känns det bra. Vi har precis kommit hem efter tre dagar i Budapest. Spelare och fruar, ledare, kanslipersonal och andra nyckelpersoner runt Sirius bandy har umgåtts och haft kul. Tillsammans var vi 48 personer allt som allt. Syftet med resan var rekreation. Träningar och matcher var och varannan dag sedan i november gjorde att vi tidigt bestämde oss för en kortare resa under VM-uppehållet. Innan resan hade laget avslutat mycket bra med seger mot Gripen (6 – 0) och en avslutande seger mot Gustavsberg (10 – 1) i Svenska cupen. 
- Laget har också tränat mycket hårdare än tidigare och vi ser det här som en avstamp för de sista fem matcherna. Nu är det full fokus från alla spelare och ledare. Alla har betalat det mesta av resan själva. Det känns som om det var ett bra beslut och en jättefin upplevelse. Nu väntar hårdkörning för alla, säger Janne. 

Du har nyligen träffat dina kolleger i övriga serielag. Hur är läget runt Elitserien?
- Glädjande är att publikantalet har ökat med 15% till dags dato. Vi har pratat om att matchprogrammet måste förändras och utvecklas. Vi kan inte spela varannan dag, så som det har varit i år. Det sliter på spelare, ledare och publik. Elitserieföreningen vill att VM spelas efter säsongen och att vi funderar på hur arrangemangen ska se ut kring premiär, Annandagsbandy etcetera, så att detta uppmärksammas och marknadsförs ännu bättre. 
- Bandyförbundet och Elitserieföreningen har från och med nu anställt Jonas Håkansson som marknadsansvarig. Hans jobb blir bland annat att marknadsföra Elitserien och det känns riktigt bra. 

Din egen roll? Fortsätter du som ordförande i Sirius bandy?
- Vi har en bra diskussion i styrelsen kring organisation och framtid. På kort sikt har vi fokus på att ge vårt a-lag allt stöd. Samtidigt arbetar vi hårt kring årets bandyfinaler. Vi producerar en finaltidning, Bandyfinalen, och en webbsida med samma namn, http://www.bandyfinalen.se/. Vi försöker också få till en dialog med övriga klubbar i Uppland och Upplands bandyförbund.
-  Vi tror att något ”nytt” måste till om vi fortsättningsvis ska ha elitbandy i Uppsala/Uppland. Detta känns som en oerhört viktigt fråga under vägen, säger Janne Sjonemark. 

- Tack för pratstunden och lycka till, önskar Hemsidan. Vi lovar att återkomma till Janne inom en snar framtid. 

www.siriusbandy.nu