Det blåste rejält på Studenternas denna fredagskväll. Sirius kom att utnyttja fördelarna med vinden bäst. I första halvlek spelade Sirius till en början avvaktande och spelade bollen genom hela laget. Spelarna åkte sig rejält trötta i motvinden men trots detta var det Sirius som stod för det mesta av rörligheten i spelet. Gripen hade mycket svårt att komma åt bollen och kunde inte utnyttja fördelarna av den starka medvinden i första halvlek. I 42:a minuten kom första målet genom Andreas Werner. Mycket fint framspelad av Andreas Eskhult gjorde Werner inget misstag när han fri med målvakten lyfte upp bollen i nättaket. 1 – 0 kom att bli resultatet efter första halvlek. Den enda farligheten som Gripen hade var strax före halvtidspausen. Hemsidan var på väg att notera 1 -1 då Paskin sköt från 3 meters håll men skottet gick utanför. Gripen fick inte heller någon utdelning på sina hörnor som de lyckades vaska fram. Genomgående bra rus från Siriusspelare.

I andra halvlek kom 2- 0 redan i den 46:e minuten genom Lars Fall. Lars kom igenom på vänsterkanten och sköt ett skott som gick förbi Bridholm i Gripenmålet. Passningen stod självklart vår eminente passningsspelare Andreas Eskhult. Därefter blev spelet trevande från båda sidor. Det märktes tydlig att Sirius inte vågade chansa framåt utan man vårdade bollen inom laget för att inte göra några misstag. Den totala vändningen kom i samband med att pigge Viktor Broberg kom fri med målvakten. Viktor hade bara att lägga in bollen i målet men blev hakad varav domaren blåste straff. Andreas Werner satte den efterföljande straffen och blev därmed tvåmålsskytt. 3 – 0 var ett faktum. Andreas Eskhult kom att bli den stora framspelaren för kvällen då han serverade Carl Klingborg en passning som han helt fri med målvakten lyfte upp i nättaket till 4 – 0. Sirius kom att få en andra straff då Viktor Broberg revs ner i straffområdet. Kapten Pirre Roos satte bollen lågt till höger om Bridholm. Otagbart. Eskhult fick avsluta målskyttet genom att helt fri med målvakten göra 6 – 0.

Sammanfattningsvis kan man säga att hela laget gjorde en mycket bra insats. Innermittfältarna var direkt lysande. Svårt att lyfta fram några enskilda spelare en sådan här lyckosam kväll men Eskhults framspelningar och Wasbergs räddningar etsade sig fast på näthinnan. I och med segern gick Sirius om Falun i tabellen och har nu 4 poäng upp till Tillberga, som ligger placerad före Sirius.

Gripenspelarna ska ha en eloge för att de stod kvar på mållinjen i samband med hörnor. En mera annorlunda taktik än övriga elitserielag har.

Efter matchen träffar Hemsidan flera spelare och ledare. 
Grattis till nollan Dennis! När höll du nollan sist?
- Tackar. Det vet jag faktiskt inte. Det har aldrig hänt så länge som jag har spelat med Sirius. 
Mats Söderman. Vad har du att säga om matchen?
- Vi var väldigt fokuserade och spelade tätt på mittfältet. En mycket bra insats av hela laget, säger Mats
Eskhult! Varför vann vi idag?
- Det är lika svårt att svara på varför vi vann som det är att säga varför vi inte har vunnit mer matcher med det här spelet som vi har presterat. Försvararna kliver fram helt rätt genom hela matchen och innermittfältarna var helt lysande.
Pirre! Grattis till segern!
- Tackar! 

Hemsidan tackar för sig och hoppas på en konservering av formen. Nu är det spelledigt från elitseriespel under VM-uppehållet men vi får inte glömma matchen mot Gustavsberg på söndag. 

www.siriusbandy.nu