Matchen kommer att bli oerhört viktig för IK Sirius som är i behov av poäng. Gripen vann hemmamötet mot Sirius med 3 - 1 där isplanen mestadels bestod av vatten. Vi får hoppas på bättre förutsättningar för bandyspel på Studenternas.

Gripen förlorade bortamatchen mot västerås i tisdags. Efter första halvlek låg de under med 9 - 2 och matchen kunde tyckas avgjord, men i andra började målen trilla in för Gripen och slutresultatet blev tillslut bara 10 - 6 till Västerås.

Gripen tog sig till årets Elitserie genom kval mot Finspång och Örebro. Eftersom Örebro förlorade sin första match mot Kungälv blev det en ren seriefinal mot Örebro, som Gripen vann med 5 - 3. Skrällen var ett faktum. Att komma från en lägre division och kvala mot ett allsvenskt lag och ta sig vidare i seriesystemet har varit nästintill omöjligt. Några av de mer namnkunniga spelarna i Gripen är Misja Paskin, med förlutet som spelare i bland annat Edsbyn, Zorkij och IFK Vänersborg samt Gabriel Bridholm, som senast kommer från SAIK. 

Hemsidan fick en pratstund med vår kapten Pierre Roos.
Hej Pirre. Viktig match i morgon mot Gripen?
- Jo, det stämmer.
Hur ska vi spela mot dem?
- Ska vi gå in på det? Nä, vi har finslipat en del detaljer och kanske kan vi komma med en del överraskningar. Annars är det som vanligt att vi bygger på vårt grundspel som är att vårda bollen inom laget, vara på rätt sida när motståndarna anfaller och själva gå fram när vi har lägen. 
Misja Paskin? Han gör en del mål.
- Vi ska fokusera på vårt egna spel och fortsätta på den inslagna vägen. En del tror att det bara är att gå in och köra över Gripen men så enkelt är det inte. Gripen är ett bra lag.
Det tror jag att vi alla förstår men det är klart att vi alla hoppas på seger i morgon.
- Ja, om vi spelar som vi har tänkt så borde vi kunna vinna den här matchen. 
Självklart så önskar Hemsidan lycka till i morgon och så ses vi på Studenternas.
- Tack själv.

I morgon (fredag) får vi på läktarna göra vårt bästa för att heja fram våra blå-svarta hjältar till en viktig seger.

www.siriusbandy.nu